CROPIX
NEMA PREDAJE

VELIKI GAZDA NAJAVIO BITKU DO KRAJA Pomogli su Dinamu? Ne vjerujem u te priče... Na nas su svi napaljeni, ali ne bojimo se nikoga i idemo po naslov!

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 12. ožujak 2017. 12:47

Prednost Rijeke istopila se za dva boda naspram Dinama, ali Bijeli su odradili Poljud, nastavili niz neporaženosti u ovoj sezoni i odradili zahtjevnu seriju utakmice. Dojam nakon utakmice bio je da nisu bili nezadovoljni remijem, a predsjednik Rijeke Damir Mišković rezultat je opisao realnim.

- Derbi je bio dobar, mislim da je bila prava utakmica i mislim da je zasluženo završilo remijem. Ja sam uvijek pozitivan, Hajduk je bio bolji u prvom dijelu, Rijeka u drugom poluvremenu - govorio je Mišković nakon utakmice u kojoj je Hajduk pomogao Dinamu da se primakne Rijeci na vrhu HNL-a.

Nikoga me nije strah

- Pomogli su Dinamu? Nama je bitno da pobjeđujemo, a ne vjerujem u te priče tko će pomagati Dinamu. Hajduk je igrao za sebe i odigrao je odlično. Bio je agresivan, svi su napaljeni na nas što se vidi i vidi. Bojim li se Dinama? Nikoga me nije strah. Imamo četiri boda više, idemo dalje pokušati osvojiti prvenstvo - dodao je predsjednik Rijeke.

Neizbježna tema bile su i ružne scene s Poljuda, poput huligana koji je metalnom šipkom hodao terenom, a predsjednik Bijelih je dometnuo da se incident dogodio i u loži.

- Ovo što se dogodilo na kraju utakmice nije dobro ni za koga. Tužno je ono što se dogodilo, kao što je tužno kada te netko pogodi bocom na kraju utakmice.

Vas su pogodili?

- Da, u loži, i to dobro. Ali gledajmo pozitivno, derbi je bio pravi - zaključio je predsjednik Rijeke.

Psihološka prednost

Neke druge stvari tako su ponovo ukrale svjetla pozornice, idućih dana ponovo će se više pričati o huliganima koji su po travnjaku naganjali suce nego o utakmici koja je bila itekako kvalitetna. Hajduk je odigrao ponajbolju utakmicu ove sezone, dodatno zakomplicirao prvenstvo, a Rijeka osjetila koliko njoj znači osovina Ristovski - Vešović na desnoj strani.

Na kraju, bodom s Poljuda zadržala je tu, nazovimo psihološku, prednost koju se ne može dostići u jednoj utakmici, a nije zanemarivo ni da je Rijeka gostovanjem u Splitu zaključila seriju utakmica u kojoj raspored nije bio idealan. I to s učinkom koji bi vjerojatno svi potpisali uoči nastavka proljetnog dijela sezone…

Slijedi ključna serija

Sada za Rijeku slijedi onaj bolji dio, barem na papiru nešto povoljniji raspored u kojem je ključna utakmica ona protiv Dinama na Rujevici. S dva boda ispuštena na Poljudu, taj nadolazeći derbi protiv Modrih mogao bi dati puno odgovora kada je riječ o prvenstvu. Rijeka u idućih sedam utakmica gostuje samo kod Cibalije i Istre 1961, što je serija koja bi, ovisno o ishodu ogleda protiv Dinama, mogla biti ključna za iskorak prema tituli.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 10:37