CROPIX
OKRUGLA BROJKA

VELIKI GAZDA RIJEKE ZA SN OTKRIO JEDINI PROBLEM SLAVNOG HRVATSKOG STADIONA Kantrida ima sve dozvole, evo koliko je novca potrebno za početak gradnje

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 20. kolovoz 2017. 16:48

Rujevica je dobila i sjevernu tribinu, nedostaje joj još samo krov koji za sada pokriva samo gledatelje na zapadnoj tribini. Možemo li očekivati i tu investiciju?

Na ovo pitanje odgovorio je predsjednik Rijeke u velikom intervjuu za Sportske novosti.

- Na Rujevicu smo do sada potrošili oko 28 milijuna eura, što je golemi iznos, ali mi se još nadamo da će zaživjeti projekt Kantrida pa ne želimo odmah ići s natkrivanjem svih tribina. Već sam nekoliko puta naglasio da NK Rijeka i Social Sport nemaju novca za gradnju Kantride. Sad tražimo investitora, otvoreni smo baš za sve opcije i spremni smo mu prepustiti projekt i sve što smo do sada napravili, a što nas je stajalo oko milijun eura.

Zar više ne postoje pravne prepreke za gradnju Kantride?

- Koliko znam ne postoje, GUP je promijenjen i može se graditi stadion plus komercijalna zona s ukupno 40 tisuća kvadrata. Možda su potrebne neke sitnije preinake, ali naš idejni projekt mogao bi krenuti u realizaciju.

Koliko bi stajao takav projekt?

- Ukupno 50-ak milijuna eura, 25 za stadion i 25 za komercijalni dio. Dakle, kad bi se krenulo u taj projekt, tad ne bismo natkrivali Rujevicu.

CIJELI INTERVJU MOŽETE PROČITATI U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

Linker
20. travanj 2024 11:11