Foto: Nikola Vilic / CROPIX
'DISKRIMINIRAJUĆI POZIV NA NASILJE'

VELIKI JADRANSKI DERBI PRED PRAZNIM POLJUDOM? Hajduku prijeti kazna zbog Torcidinog skandiranja kontra Zdravka Mamića

Torcidino skandiranje protiv Istre može dovesti do zatvaranja čitavog Poljuda protiv Rijeke
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 29. kolovoz 2017. 10:38

Delegat utakmice Hajduk - Istra (2:0) Zdenko Blažičević iz Gradine u zapisnik susreta unio je i neprimjereno navijačko skandiranje iz finišu dvoboja. Delegat je zabilježio da su navijači Hajduka sa sjeverne tribine poljudskog stadiona u 85. minuti izvikivali poruke uperene protiv Zdravka Mamića, a čiji se sadržaj inače sankcionira po članku 88. Disciplinskog pravilnika kao “diskriminirajući poziv na nasilje”. Blažičević je zapisao:

“Navijačka skupina Torcida u 55. minuti zapalila je tri baklje, u 58. minuti dvije, u 72. minuti 15 u počast poginulim Vatrogascima na Kornatima i u 80. minuti jednu, naglašavam da baklje nisu bačene u teren za igru, već su ostale na tribini i nisu ometale tijek igre. U 32. minuti ista navijačka skupina je u nekoliko navrat skandirala “HNS pederi nogomet ste sjebali”, te od 85. u više navrata skandirali “Zdravko Zdravko Zdravko cigane tko te ubije heroj postaje, ubit će te Splićani”.

Za takav disciplinski prekršaj zapriječena je kazna u rasponu od financijske pa sve do zatvaranja jedne od tribina ili čitavog stadiona. Podsjetimo, prošle sezone Hajduk je za utakmicu s Interom u jesenskom dijelu prvenstva bio kažnjen zatvaranjem sjeverne tribine zbog navijačkih poruka s pozivom na nasilje u susretu Bijelih i Osijeka na Poljudu. S obzirom na to da je sljedeća utakmica Hajduka na domaćem travnjaku Jadranski derbi s Rijekom 9. rujna, jasno je da izvješće delegata dobiva još više na zanimljivosti.

Ali, olakšavajuća okolnost za Hajduk jest činjenica što Prva HNL još uvijek nema disciplinskog suca u novoj sezoni. Naime, Darko Kolesarić, imenovani novi disciplinski sudac za sezonu 2017/18. još uvijek nije počeo s radom jer nema potrebnu dozvolu MUP-a.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 08:53