Robert Matić / Hajduk.hr
PROŠAO TEŽAK PUT

VELIKI POVRATAK ODBAČENOG HAJDUKOVCA Zašto nije valjao prije pet godina, a danas je pojačanje? Što se promijenilo u međuvremenu?

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 16. lipanj 2017. 00:37

Prije pet godina Ivan Pešić otišao je s Poljuda kao višak, nepotreban igrač, a danas se vraća kao – pojačanje.

Okolnim putem preko Austrije, Šibenika, Zadra i Splita dvadesetpetogodišnjak iz Čiste Velike u okolici Vodica opet je stigao do Hajduka. Ovaj put u drukčijoj ulozi, kao bolji i zreliji igrač.

Nakon što je u Šibeniku, Zadru i Splitu iskusio probleme s financijama, licencama i borbom za ostanak, napokon dolazi u koji takvih nevolja nema. Može razmišljati samo o nogometu i to u konkurentnijoj momčadi. A ima, jasno, i motiv da svima pokaže kako zaslužuje biti na Poljudu.


Nije bio u planovima Miše Krstičevića

Podsjetimo, Pešić je u Hajduku proveo kadetski i juniorski staž prije nego što je u 2012. godine otišao s Poljuda jer nije bio u planovima tadašnjeg trenera Miše Krstičevića.

Sezonu ranije s Krasimirom Balakovom bio je u kadru, čak je i debitirao za seniore u Kupu protiv Jadrana iz Gunje, no početkom 2012. odbio je promijeniti uvjete ugovora s klubom pa je dva mjeseca trenirao po posebnom programu.

Kasnije je ipak pristao na nove uvjete, ali je na , shvativši kako za njega neće biti mjesta, odlučio okrenuti novu stranicu.

Nakon kratke epizode u Klagenfurtu, vratio se u Šibenik, u Drugu ligu, a onda je početkom 2014. prešao u tada prvoligaški Zadar, gdje je u svojoj drugoj sezoni pod vodstvom Miroslava Blaževića odigrao zapaženo. Ćiro ga je, kaže, preporodio, stavivši ga na njegovu najdražu poziciju, lijevo krilo.

Dobrim igrama na Pešić se izborio za transfer u Park mladeži. Ondje je u sljedeće dvije sezone bio standardan u prvih 11. Vidjelo se da ima nešto, da je opasan, ali “crveni“ su već te sezone počeli rezultatski padati prije nego što su ove sezone potonuli u niži rang.

U sezoni 2015/16. i početkom prošle u Splitu ga je vodio Goran Sablić.

Vladimir Dugandzic / CROPIX / CROPIX



Najbolji na krilu

- Fizički je Ivan na visokom nivou, po tome može igrati u ligama petice. Prednost mu je brzina, voli prostor, brzu tranziciju i kontre, to mu je odgovaralo u Splitu. Na krilu se najbolje snalazi – kaže nam Sablić, danas trener Širokog Brijega s kojim je ove sezone osvojio Kup BiH.

Ove godine Pešić je u nekoliko navrata imao kombinacije s inozemstvom, ali je zov Hajduka ipak pobijedio.

Može se li Ivan nametnuti treneru Joanu Carrillu i izboriti se za prvi sastav?

- Mislim da može, ali će to ovisiti o puno faktora. U Splitu je bio glavni igrač, ali sada dolazi u jaču konkurenciju. Pitanje je i kakav će igre trener odabrati. U svakom slučaju, Ivan je pun elana i želi se dokazati. Dobio je u zrelim godinama, iskusan je i smatram da se u idealnom trenutku vraća u Hajduk – rekao je Sablić.

Split, 301116.
Stadion Park mladezi.
Hrvatski nogometni kup, cetvrfinale, utakmica: RNK Split - HNK Hajduk. 
Na fotografiji: slavlje Ivan Pesic. 
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Vladimir Dugandzic / CROPIX / CROPIX

Linker
25. travanj 2024 18:02