CROPIX
NIJE PROŠLO NI 48 SATI

VELIKI PREOKRET NAJAVIO NOVI POTRES U HRVATSKOM NOGOMETU Damir Mišković povukao ostavke na sve funkcije u HNS-u, slijedi udar na sudačku organizaciju!

Damir Mišković povukao je ostavku na sve funkcije u HNS-u, potvrdio je u ponedjeljak sam predsjednik Rijeke u razgovoru za Radio Rijeku: 'Dogovorio sam se s Damirom Vrbanovićem - ili će se urediti sudačka organizacija, ili ćemo se razići. Stalno se bavimo urotama, ja želim da sudačku organizaciju dignemo na višu razinu, a nakon svake utakmice priča se o sucima'.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. prosinac 2016. 15:38

Ostavka na mjesto dopredsjednika HNS-a, koju je usmeno iz Nigerije poslao prvi čovjek Rijeke Damir Mišković, logično je morala uzbuditi duhove u Kući hrvatskog nogometa. Jer svi već znamo kako se preko nišana gledaju Hajduk i HNS, no ako se još Splićanima pridruže i Riječani, eto novih neugodnosti za društvo iz Hiltona.

Pričali 38 minuta

Jučer smo na tu temu razgovarali i s izvršnim direktorom HNS-a Damirom Vrbanovićem.

- Razgovarao sam telefonski s gospodinom Miškovićem, 38 minuta - bilo je prvo što je rekao Vrbanović, a onda je nastavio:

- Rekao mi je kako je ogorčen djelovanjem i radom sudačke organizacije! Veli da nije na adekvatnoj razini s ostalim djelatnostima HNS-a, za koje ima samo hvalospjeve. Bilo bi mi draže da to on kaže, jer ja sada samo prenosim njegove riječi.

Vrbanović kaže da je s predsjednikom Rijeke dogovoren sastanak oko Nove godine.

- Dogovorili smo se da sjednemo oko Nove godine. Rekao mi je da se ova njegova ostavka može smatrati uvjetnom! Bio je zapravo dosta jasan. Kazao mi je da ako se ne sredi stanje u sudačkoj organizaciji, da on neće sjediti u HNS-u! Pismenu ostavku nije poslao, a za sve ostalo pitajte njega - kazao je Vrbanović.

Pričao je izvršni direktor HNS-a kako mu je Mišković u dugom telefonskom razgovoru govorio kako je i prije imao dojam da sudačka organizacija nije na razini ostalih u HNS-u.

- Revoltiran je, želi da se to razriješi. Mi u HNS-u sad nemamo nikakvih reakcija, na njegovo dopredsjedničko mjesto neće doći nitko drugi, čekamo razgovor s njim. Mi smo s Rijekom i gospodinom Miškovićem veliki sportski prijatelji, rekao je da se ne ljuti ni na koga iz HNS-a, samo želi da se tema oko sudačke organizacije stavi na dnevni red. Želi da se o tom izjasni Izvršni odbor saveza te da će onda ona sukladno tome zauzeti svoj konačni stav o daljnjoj suradnji - zaključio je Vrbanović.

Dakle, iz svega ovoga što je rekao Vrbanović, dosta je izvjesno da slijedi veliki udar na sudačku organizaciju i njenog čelnika Dušana Kukića.

Težak teret

Teško je vjerovati da će si Kuća hrvatskog nogometa na leđa natovariti još jednog neprijatelja, a taj je jako moćan jer se zove - Rijeka. Imati protiv sebe Neveru s Kvarnera, klub koji raste i koji bi sljedeće sezone mogao postati i prvak Hrvatske, svakako bi bio težak teret za HNS. Zato je za vjerovati da će Rijeku svakako željeti sačuvati kao sportskog prijatelja, dok će morati pasti neke glave u sudačkoj organizaciji. Predsjednik Rijeke očito je svojim potezom načeo sudačku organizaciju i suce, bit će zanimljivo kako će se stvari odvijati u skoroj budućnosti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 21:59