Foto: Vlado Kos / Cropix / CROPIX
TO SU RIJETKI PREDVIĐALI

VELIKO IZNENAĐENJE U GRADSKOM VRTU Novopečeni prvoligaš zaustavio Osijek i sjajno startao u prvoj utakmici u društvu najboljih!

Piše: Darko RužićObjavljeno: 17. srpanj 2017. 01:03

Osijek 1
Rudeš 1


Gradski vrt 3.125

Osijek 4 - 3 - 3
Malenica - Matas, Škorić, Lesjak, Barišić - Bočkaj, Lukić (od 61. Pušić), Lopa (od 74. Mudražija) - Grezda, Ejupi - Boban (od 61. Perošević). Trener: Zoran Zekić.

Rudeš 3 - 4 - 2 - 1
Hendija - Franić, Borevković, Mesarić - Turčin, Ivančić, Vuco, Boršić - Havojić (od 72. Ivančić), Kamenar (od 81. Ćubel) - Perić -Komšić (od 76. Aralica) . Trener: Alonso Inaki.

Sudac: Igor Pajač (Zelina). Pomoćnici: Crnčić i Đurak. Četvrti sudac: Frković.
Delegat: Čilić.

Strijelci: 0:1 - Kamenar (66), 1:1 - Ejupi (68)

------------------------------------------------------------------

Velika želja domaćina da pobjedom otvori sezonu nije se ostvarila. Rudeš je iznenadio i zasluženo odnio bod. Osijek nije bio na razini potrebnoj da se nadjača protivnik koji je izgarao u igri. Svakom je pripao po bod, ali komplimenti nakon utakmice otišli su na Rudešovu stranu. Ni u kom slučaju bez razloga. Biti će to tvrd protivnik svakoj momčadi.

Osijekov je strateg za ovu utakmicu potražio neka nova rješenja. I ovaj puta se odlučio za miks u svom veznom redu. Promijenio je zato ulogu Petru Bočkaju koji je uz Dmitra Lopu bio zadužen za organizaciju igre Bijelo-plavih. Naravno u formacijskom rasporedu s tri vezna tu je kao zadnji bio i Andrej Lukić. A baš je Bočkaj prvi zakuhao pred vratima Rudeša. Odigrao je u 4. minuti sjajnu dijagonalu preko cijele širine igrališta s lijeva na desno za brzog Grezdu, ali ovom je u posljednjem trenutku s noge loptu skinuo Vuce i odbio je u korner. Nešto prije toga Ejupi je s više od dvadeset pet metara isprobao udarac i budnost Hendije, ali ovaj je loptu koja je išla pod gredu obranio. Ipak je to bilo iz daleka. Ali jasno je bilo da će igra imati obrise domaćih napada i grčevite obrane s orijentacijom na poneku kontru gostiju. U početku je obrana Rudeša djelovala prilično impresionirano.

Osijek je dva, tri puta ozbiljno zaprijetio, a onda je u želji dolaska što ranije u vodstvo brzopleto tražio rješenja u upošljavanju napadača dugim loptama što je olakšavalo posao obrani gostiju. Ta je okolnost ohrabrila cijelu momčad Rudeša pa je igrala sve mirnije i u 22. minuti i ona prvi puta izvela jedan ozbiljan napadački pokušaj. Havojić se tada probio po desnoj strani i zamislio oštro ubaciti loptu pred vrata, ali Malenica je pročitao njegovu nakanu i sigurno loptu u padu zadržao u svom naručju. Nedostajalo je tečnosti i ideje Osječanima. U oduševljenje je zavladalo u 28. minuti kada je za njih dosuđen slobodan udarac.

Gledatelji su zazivali da udarac s dvadeset pet metara izvede Bočkaj, ali pozicija je to iz koje je inače i opasan i precizan bio Lopa pa je i ovaj puta na sebe preuzeo odgovornost. Međutim, pogodio je s loptom živi zid, a onda i odbijanac iz drugog pokušaja netočno uputio pokraj vrata. Problem je Osijekov u prvih pola sata igre bio nestrpljivost koja je unosila nervozu. A jedno s drugim dovodilo do neforsiranih pogrešaka. Konci igre Bijelo-plavih bili su potpuno nepovezani. Uslijedila je reakcija trenera Zekića.

Prebacio je Škorića u vezni red, a Lukića vratio na stopersku poziciju. Malo je tada domaćin izgledao bolje, ali i dalje je u njegovoj igri nedostajalo ideje i pasa koji bi iz ravnoteže izbacio obranu Rudeša. Netaknutih se mreža otišlo na odmor, a jasno je bilo da je to rezultat koji i te kako odgovara gostima. U stvari i otrežnjenje svima onima koji su mislili da će Osijek u igri s novim članom lige lako doći do prve pobjede u prvenstvu.

Spori protok lopte bio je problem koji je trener Zekić morao riješiti u igri svoje momčadi. No, ni početak drugog poluvremena nije dao naznake boljitku. Naime, prvi udarac u okvir u tom dijelu utakmice, a i svoj uopće uputio je Rudeš u 46. minuti. Havojić je potegao s osamnaest metara, ali pravo u dobro postavljenog Malenicu. Na drugoj je strani Bobanov udarac u izglednoj prigodi blokiran. Samo, to su bili tek detalji koji su izazivali koliko toliko uzbuđenja. Onih pravih, ozbiljnih ipak nije bilo. A kada je u 57. minuti Ivančić poslužio s lijeve strane Perić-Komšića zastao je dah navijačima Osijeka. Na njihovu sreću napadač Rudeša je za malo promašio vrata iz vrlo izgledne pozicije.

Pokušao je trener domaćih Zekić razdrmati svoju momčad dvostrukom izmjenom. Izveo je s travnjaka Lukića i Bobana a u igru uveo Peroševića i Pušića. No, Rudeš je krenuo, osjetio da bi mogao napraviti i nešto više od odnošenja boda. Došao je u zasluženo vodstvo. To kao da je naljutio Osječane pa su ubrzo poravnali. Stisli su potom, ali vrijeme im nije bilo saveznik. Rudeš se branio i obranio. Sigurno je silno zadovoljan, a Osječani su ostali razočarani, jer u svim su kalkulacijama tri boda iz ovog susreta unaprijed upisali.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 06:04