Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
STIGLI SU REZULTATI PRETRAGA

VELIKO OLAKŠANJE ZA DINAMO, PETEV NAPOKON MOŽE ODAHNUTI Dinamov trener saznao je dobre vijesti o Mr. Derbiju

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 08. studeni 2016. 20:40

Protrnuli su svi iz Dinamove ekspedicije u Parku mladeži kad su vidjeli bolnu grimasu alžirskog reprezentativca El Arabija Hilala Soudanija.

Izišao je iz igre, mišić je bio bolan, stavili su mu led. Svima je odmah bilo jasno da se radi o ozljedi zadnje lože, neke prve dijagnoze, onako po osjećaju, nisu bile optimistične, ukazivale su na rupturu, a to bi za Modre bio veliki udarac, Soudani bi vjerojatno bio izgubljen do kraja polusezone. Ili barem za većinu utakmica do zime. Tri do četiri tjedna, to je obično vrijeme oporavka.

Strepili su što će pokazati magnetska rezonanca, a ona je donijela dobre, najbolje vijesti. Soudani ima “samo” jako istegnuće mišića zadnje lože, propustit će utakmice reprezentacije, ali bit će spreman za završne bitke. Idućih desetak dana laganije će trenirati, po potrebi i mirovati, odrađivati terapiju, a već za dva tjedna, kad se i nastavlja prvenstvo mogao bi biti spreman. Čak i da propusti tu utakmicu protiv Istre u Maksimiru, opreza radi, bitno je da će Ivajlu Petevu biti na raspolaganju za Lyon, Osijek i Rijeku, tri najvažnije utakmice do kraja polusezone.

Svako zlo za neko dobro, čak će se Soudani idućih dana odmoriti, neće gubiti snagu na putovanja i utakmicama za reprezentaciju, osvježit će se i možda biti u najboljem stanju baš kad bude najpotrebnije. I ovako Dinamo ne djeluje najbolje, zamislite kakav bi bio hendikep da ostane još i bez Soudanija. Znamo da je najraspoloženiji protiv najjačih suparnika, Mr. Derbi već je puno puta opravdao nadimak, sigurno je baš ono najveća prijetnja Rijekinim ambicijama. Uostalom, Alžirac je u Dinamovu dresu najviše golova (sedam) zabio baš Riječanima, bio je strijelac i u onom teškom porazu na Rujevici (5:2).

Alžir, inače, u kvalifikacijama za SP gostuje kod Nigerije, Soudani je u zadnje vrijeme ponajbolji igrač i fantastičan strijelac u tom dresu, sigurno će Alžircima jako nedostajati. Srećom, Dinamu je nalaz MR-a dar s neba, Petev je jučer sigurno odahnuo.

Linker
24. travanj 2024 09:51