CROPIX
LJETNI MERCATO

VELIKO PRESLAGIVANJE U DINAMU Po Maksimiru kruži lista pojačanja za sljedeću sezonu, puno ih je na izlaznim vratima, a kapetan neće biti sretan

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. svibanj 2017. 13:55

Po Maksimiru kruži lista pojačanja za sljedeću sezonu! Bila je prvotno dugačka, onda se lagano smanjivala, u ovom trenutku je u fazi završna selekcija. Imena za sada ne izlaze na vidjelo, dobro su skrivena jer se drži da bi svako objavljivanje u medijima moglo biti pogubno za mogući budući transfer.

Već smo naučili da u ovom razdoblju, ako vam netko iz kluba i šapne koje ime “off the record”, obično to ime ne završi u svlačionici, iako se o njemu razmišlja ili se razmišljalo, obično se radi o “dudi varalici”. Ono što jest sigurno, Dinamo traži lijevog beka, veznog igrača, kako kažu u Maksimiru “stabilizatora vezne linije”, te napadača.

Te tri pozicije su u fokusu. Po nekim saznanjima, Josip Pivarić ima nekih, doduše, samo usmenih ponuda, ali koje bi se do prijelaznog roka mogle pretvoriti u one službene, pismene. Pivarić je u godinama kad je vrijeme za inozemni transfer, naravno da se i njemu ide, tako da bi taj transfer mogao biti ostvaren. Kad je u pitanju Borna Sosa, za kojeg je zainteresirana Sampdoria, željelo bi ga se zadržati, tako da bi s kupovinom novog igrača momčad imala dva kvalitetna nogometaša na toj poziciji.

Sosu bi htjeli zadržati

Naravno, treba u Sosinu slučaju ostaviti otvorena vrata mogućoj bogatoj ponudi iz Genove. Onda bi se mogla aktivirati stara priča o “izuvanju iz cipela”.

Po onome što smo saznali jučer, na ljeto bi se mogao transferirati i Rumunj Alexandru Matel, na tome se radi. Naravno, sigurno odlaze Portugalci Machado i Goncalo.

Isto tako, nazire se mogućnost da se na ljeto proda Angelo Henriquez, jer glasovi koji stižu iz maksimirske šume šapću da ima stalnih kontakata s klubovima s Otoka, Bundeslige i Belgije.... S obzirom na to da Dinamo želi dovesti napadača, jasno je da jedan iz dvojca Hodžić - Henriquez odlazi. U ovom trenutku bliži odlasku je “plavi anđeo”, makar smo dobili potvrdu da su za Hodžića zainteresirana tri turska kluba.

Na listi onih koji su blizu inozemnog transfera jest i Gordon Schildenfeld, za sada također samo na bazi usmenih ponuda. Isto tako, kad bi stigle adekvatne ponude, iz Maksimira bi mogao Mario Šitum, a isto tako i Ivan Fiolić.

Uvjereni u povratak

Razgovarajući i opipavajući jučerašnji maksimirski puls, možda smo otkrili vijest koja neće baš oduševiti Domagoja Antolića. Naime, iako za njega ima dosta ozbiljnog zanimanja iz Belgije i Austrije, u Maksimiru prevladava razmišljanje da bi bilo dobro da ga se zadrži! Kako igra u posljednje vrijeme, to i nije čudno, kapetan je najbolji igrač momčadi. Zašto smo napisali da ta vijest neće razveseliti Antolića? Pa zato jer je poput Pivarića i on u godinama kad stiže vrijeme za odlazak i osiguranje egzistencije.

Dakle, ovo što ste pročitali glasna su maksimirska šaputanja kad se radi o ljetnom prijelaznom roku. Uz dodatak da je, prema nekim izvorima za kupovinu pojačanja spremljeno negdje od 3,5 do 4 milijuna eura. Žele se igrači s iskustvom igranja u ozbiljnim europskim ligama. S tim da se gađaju igrači koji će imati što manji mogući odštetni zahtjev. Radije će im se dati veća plaća, nego platiti masna odšteta.

Uglavnom, poruka Rijeci iz Maksimira glasi - sljedeće sezone ćemo biti jači i vratit ćemo naslov!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 05:18