Istra - Rijeka
 Goran Sebelic / Hanza Media / CROPIX
REAKCIJA SPORTSKOG DIREKTORA

VIDEO: BUDE LI TIJESNO U ZAVRŠNICI SEZONE, U RIJECI BI SE MOGLI SJETITI PULE 'Da je sve bilo regularno, vjerojatno bismo im uzeli sva tri boda

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 16. listopad 2017. 16:32

Silno je bilo nezadovoljstvo u riječkim redovima nakon poraza u Puli. U nekom drugom sportu, košarci primjerice, nadmoć kakvu je imala Rijeka bi vjerojatno oplodila pobjedom s itekako izraženom prednošću.

Ipak, nogomet upravo zbog ovakvih utakmica obožavamo, bez obzira na to što se na Rujevici još neko vrijeme neće pomiriti s gubitkom bodova, a puno više s načinom na koji se dogodio.

Nedosljednost suca

Matjaž Kek na konferenciji za novinare nakon utakmice nije želio umanjiti trijumf Istre 1961 pričom o sucima, dometnuo je tek da neke odluke treba dodatno pogledati, ali nemoguće se oteti dojmu da su Damir Batinić i njegov prvi pomoćnik Conjar teško oštetili Bijele. Već u petoj minuti Pavičiću je poništen pogodak zbog nepostojećeg zaleđa, u 64. je Gavranovićev udarac koji je išao prema golu Kokorović zaustavio rukom, ali za Batinića nije bilo jedanaesterca, baš kao ni četiri minute kasnije, kada je Ofosu s leđa sapleo Mateija, koji je nagrađen žutim kartonom za simuliranje. Nota bene, baš je Batinić prošle sezone u Vinkovcima izazvao kontroverzu kada je Dinamu dosudio jedanaesterac zbog prekršaja na Soudaniju, iako je u tom slučaju, za razliku od ovog u kojem su bili Ofosu i Matei, kontakt bilo praktički nemoguće vidjeti.

Riječane je zakinuo i za neizravan slobodni udarac kada je isključio Ivušića. Budući da nije dosudio prekršaj na vrataru, već mu je pokazivao da ima loptu u rukama, igru je zaustavio tek da bi mu pokazao drugi žuti karton nakon prigovora, što znači da je trebao dosuditi i neizravan slobodni udarac za Bijele. Ovako je igra nastavljena tako što je Istra 1961 izvela slobodni udarac za prekršaj koji Batinić nije ni dosudio?!

Osječki sudac nije bio dosljedan ni kod poštivanja sudačke nadoknade. Utakmicu je produžio pet minuta, Ivušiću pokazao crveni karton kada je na semaforu stajalo 93:54 minute, utakmica je nastavljena u 96:07, a Batinić je u 96:13 sudio kraj. Rijeka u toj minuti vjerojatno ne bi ni došla pred gol domaćina, ali i ova situacija pokazuje sudačku nedosljednost.

Nema plakanja

Matej Jelić je nakon utakmice u klupsku kameru riječkog prvoligaša govorio o sudačkim pogreškama, a Rujevica se i službeno oglasila preko zamjenika sportskog direktora Ivana Mancea.

- Sudačke su greške sastavni dio nogometa i mi koji u njemu radimo moramo biti spremni na to dok se god ne uvedu sustavi koji su u nekim inozemnim ligama već i uvedeni. Jasno je da smo pregledom snimke vidjeli da smo oštećeni, da bismo vrlo vjerojatno osvojili sva tri boda da je sve bilo regularno, međutim nema plakanja, gledamo dalje, prema novim utakmicama. Naravno, malo je teže kada se u jednoj utakmici dogodi baš niz pogrešaka na štetu jedne momčadi. Naravno, time ne želim umanjiti pobjedu Istre 1961 i sav trud njihovih igrača, usprkos svim nedaćama s kojima su suočeni - poručio je Mance.

Linker
19. travanj 2024 21:37