CROPIX
RASPLET HNL-A

VIDEO: CIBALIA IZBORILA KVALIFIKACIJE, SPLIT ISPAO Pogledajte gol za euforiju u Vinkovcima, ali i onaj koji je 'pokopao' Split u Parku Mladeži

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 26. svibanj 2017. 14:43

VINKOVCI Stadion HNK Cibalia 2.042 gledatelja

CIBALIA – LOKOMOTIVA 1:1

CIBALIA 4-2-3-1
Matković – Žderić, Zgrablić, Tomašević, Čuljak – Muženjak, Mijoković (od 46. Pervan) – Baša, Vitaić (od 46. M. Mišić), P. Mišić– Glavica (od 59. Brekalo). Trener: Mladen Bartolović.

LOKOMOTIVA 4-2-3-1
Šemper – Stolnik, F. Karačić, Majstorović, Kluk – Karimi, Halilović – Hujber (od 69. Krajinović), Ivanušec, Cekici (od 61. Brezina ) – Doležal. Trener: Mario Tokić.

Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). Pomoćnici: Grgić (Osijek) i Pataki (Đakovo). Četvrti sudac: Burilo (Osijek). Delegat: Ilijašev (Beli Manastir).

Strijelci: 0:1 – Doležal (21), 1:1 – Baša (75).

--------------------------------------------------------------

Utakmica od krucijalnog značaja za domaće i rezultatski beznačajna za goste imala je tužnu uvertiru; minutom šutnje odana je počast prof. Marijanu Nosiću, članu stručnog stožera vinkovačkog Dinama iz 1982. godine kojim je ravnao legendarni Tonko Vukušić. Te godine klub s Bosuta ostvario je povijesni uspjeh, plasman u Prvu jugo-ligu.

Tri pol desetljeća kasnije vinkovački klub grčevito se bori za ostanak u Prvoj HNL. U utakmici protiv Lokomotive Nebesko-plavima je za teoretsko osiguranje 9. mjesta - koje donosi nastup u dodatnim kvalifikacijama za ostanak u prvoligaškom društvu - bio dostatan već i remi, no domaći su od prvog Pejinovog znaka krenuli otvoreno, po sva tri!

Lokomotiva se polako dizala, budila, pa sredinom prvoga dijela ''ubola'', povela.
Promjena na semaforu kao da je obeshrabrila domaće, dočim je goste učinila lepršavima, razigranima i nadasve opasnima. U 27. minuti milimetri su ih dijelili od drugog pogotka, Karimi je iz slobodnjaka s 20 metara (kojeg je i iznudio), gotovo savršenim udarcem zatresao gredu! Četiri minute potom opet opća opasnost pred Matkovićev, ali Halilović je iz obećavajuće situacije ciljao malo previsoko. Cibalije nigdje, netko neupućen pomislio bi da Cibaliji ne treba, a Lokomotivi gori pod petama. Šemper besposlen, bez udarca u njegov okvir u prvoj dionici utakmice čiji je završetak Pejin označio četiri sekunde ranije...

Bartolović na predahu u svlačionici ostavio Mijokovića i Vitaića (lpremda je legitimnih kandidata za zamjenu bilo još) kojima je u nastavku pretpostavio Pervana i M. Mišića, igrače poteza koji je tako silno nedostajao Cibaliji u prvih 45 minuta. Nakon samo minutu i pol provedenu na terenu Pervan je s distance pogodio vratnicu!

Kako je vrijeme odmicalo, tako je Cibalijin pritisak rastao, no obrana Lokosa doimala se neprobojnom. Ipak, 15 minuta prije kraja Majstorović je popustio, a Baša zabio za priželjkivanih Cibalijinih 1:1. Remi vrijedan pobjede!

------------------------------------------------------------------------------------

Split je kao domaćin izgubio 0-1 (0-0) od Osijeka i tako prvenstvo okončao kao posljednji deseti i izgubio prvoligaški status.

Pobjedu Osijeku u Splitu osigurao je Knežević (90) u samoj završnici utakmice.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
20. travanj 2024 17:58