CROPIX
PET KOLA DO KRAJA

VIDEO: GOROPADNA RIJEKA ODGOVORILA DINAMU Pogledajte kako uvjerljivo to rade prvaci, Rujevica u euforiji već slavi povijesni naslov!

Nema kiksa na Rujevici! U susretu 31. kola Prve HNL, nogometaši Rijeke su slavili protiv Intera s 2-0 i korak su bliže prvom naslovu prvaka u povijesti.
Piše: Marijan ProjićObjavljeno: 29. travanj 2017. 10:13

RIJEKA - INTER 2:0 (Gavranović 21', Bezjak 25'(11m))

RIJEKA: Prskalo - Ristovski, Elez, Župarić, Zuta - Maleš, Mišić - Vešović, Andrijašević, Bezjak - Gavranović. Trener: Matjaž Kek.

INTER: Čović - Bosec, Filipović, Komorski, Mesfin - Postonjski, Brlečić, Šarić, Puljić, Polizzi - Kolar. Trener: Samir Toplak.

---------------------------------------------------------

Vrlo uvjerljivo Rijeka je na Rujevici pobijedila Inter i stavila još jedan kamenčić u mozaik na kojem se sve snažnije ocrtava pokal Marijana Zaradića. Protiv anemičnih Zaprešićana „bijeli“ su sve dileme (ako ih je uopće i bilo) riješili već u prvom poluvremenu.

U samo pet minuta Inter je primio dva gola i ostao s igračem manje nakon što je Bosec s leđa srušio Bezjaka koji je imao otvoren put prema golu. No, i dok su bili kompletni gosti nisu uspjeli ni jednom zaprijetiti i vratar Rijeke Prskalo svih 90 minuta bio je bez pravog posla.

Pritisak Rijeke prve pukotine u obrani Intera otvorio je već u 8. minuti kada Ristovski ubacuje s desne strane i pred golom pronalazi Bezjaka, ali njegov udarac glavom bio je prilično mlak i neopasan. Vešović je u 10. pretrčao, a potom i predriblao nesigurnog Komorskog, ali završnica je bila loša i Čović nije imao razloga za intervenciju. Male znakove života gosti daju u 13. kada najbolji strijelac Inter ove sezone pokušava iz slobodnjaka s 30-ak metara, ali udarac Puljića odlazi visoko iznad gola.

Nakon što su gosti uspjeli zaustaviti seriju dobrih akcija Rijeke, u 20. su prilično jeftino primili gol. Komorski je dugom loptom pokušao preskočiti sredinu kojom su vladali „bijeli“, ali lopta se zahvaljujući Elezu još brže vratila pred vrata Intera do osamljenog Gavranović koji s lakoćom vara nemoćnog Čovića. Samo pet minuta kasnije Andrijašević bježi obrani Intera i nesebično gura na lijevu stranu za Bezjaka kojeg s leđa ruši Bosec.

Strukan se nije dvoumio i uslijedila je dvostruka kazna za Inter – penal i isključenje Boseca. Bezjak, na kojem je skrivljen pena, bio je siguran izvođač i nakon samo 25 minuta igre gosti su imali dva gola zaostatka i igrača manje na terenu.

Toplak je vrlo brzo prekrojio pozicije svojih igrača na terenu, pokušao i dodatnim korekcijama začepiti rupu koja se ukazala na desnoj strani, ali domaći sastav sve je češće prijetio.

Dva gola nisu utažili glad „bijelih“ i gosti su često bili na velikim mukama, nizali greške, a i kada bi uspjeli doći do lopte ona bi vrlo kratko ostala u njihovom posjedu. Unatoč ogromnoj nadmoći i prigodama koje su u nekoliko navrata imali Gavranović, Andrijašević i Ristovski rezultat se do kraja prvog poluvremena nije mijenjao.

U nastavku „bijeli“ su nastavili dominirati, ali ipak malo popustili gas. No, to nije pomoglo gostima koji su u 59. ostali bez ozlijeđenog Puljića. Bio je to samo dodatni poticaj gostima da zbiju obrambene redove i spriječe jož ozbiljniji poraz.

Rijeka pet kola prije kraja ima 79 bodova, osam više od Dinama, dok je Inter ostao osmi s 25 bodova.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 22:26