Foto: Damir Krajac/CROPIX / CROPIX
DOBAR POČETAK BIJELIH

VIDEO: HAJDUK UGRABIO PRVU POBJEDU U NOVOJ SEZONI Pogledajte sve pogotke s Maksimira, veliko slavlje Majstora s mora za prva tri boda

Hajduk je pobijedio Lokomotivu u 1. kolu HNL-a rezultatom 3:1 u Zagrebu, na stadionu Maksimir. Ohandza, Erceg i Nižić su zabili za goste, a Karačić za domaćina.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 16. srpanj 2017. 17:39

LOKOMOTIVA - HAJDUK 1:3 (Karačić 47'/Ohandza 42', Erceg 53', Nižić 87')

ZAGREB Stadion Maksimir 1690. Gledatelja. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka) 6,5. Pomoćnici: Petrović i Grgić. Četvrti sudac: Vidulin. Delegat: Roša.

LOKOMOTIVA (3-4-1-2): Radelić-Žarkov – Kolinger (od 84. Babić). Majstorović, Datković – Karačić, Šunjić, Ivanušec (od 70. Capan), Musa – Majer – Kolar, Doležal (od 60. Antunović). TRENER: Mario Tokić.

HAJDUK (4-3-3): Stipica – Juranović, Nižić, Borja Lopez, Fomitschow – Kožulj (od 77. Vlašić), Radošević, Hamza (od 63. Šehić) – Pešić, Ohandza, Erceg (od 68. Jandrek). TRENER: Joan Carrillo.

-------------------------------------------------------

Hajduk je odmorio pola momčadi i pobrao startne bodove, Franck Ohandza uzeo je stvar u svoje ruke, kad je snažni Kamerunac spreman, čini razliku u HNL-u, Hamza Barry ga je jako dobro pratio, Erceg efektno zabio, a Nižić potvdio trijumf. Mirno mogu prema Sofiji. Predstavili su se novi lijevi bek Andre Fomitschow te ofenzivci Edin Šehić i Robert Jandrek. Branič doveden iz NEC Nijmegena s dosta nesigurnosti u dodavanjima i poprilično rezerviranom igrom.

Lokomotiva već šest utakmica ne zna za trijumf nad Bijelima, ovaj put imala se vremena pripremati kao NASA-ina ekspedicija na Mars, ali opet ništa. Domaći u rasporedu 3-4-1-2, gosti 4-3-3, Hajduk je nastojao probiti preko bokova, Lokosi se uzdali u Lovru Majera i njegov trenutak nadahnuća. Iako je Majer igrač kojeg inspiracija ne posjećuje samo povremeno, ostali su bez šanse, čak i prijetnje iz daljine cijelo prvo poluvrijeme. Ni nakon gola za 1:1 nisu djelovali bolje. Utakmica se po igri neće pamtiti, takvu ocjenu potpisuju obje strane.

Kako to nije bilo dvoboj u kojem bi se iskrilo od klasnih poteza, pa ni tempa i moćnih duela, u toj ljetnoj laganici gosti su "otplesali“ nekoliko boljih dionica, a Hamza Barry ostavljao upečatljiviji dojam u sredini terena. Njegov šut preko vrata u 9. minuti bila je prva konkretnija prijetnja, na to se nadovezao Zvonimir Kožulj s dva udardca, nogom pa glavom ih dobre prilike na centaršut Pešića, Hamza Barry oprobavao i kasnije šut, da bi u 44. minuti asistencijom Ohandzi inicirao vodstvo Bijelih.

Ako su se gosti radovali kako su u idealnom času poveli, Mario Tokić imao je razloga stisnuti desnicu odmah po povratku iz svlačionica jer iz slobodnog udarca Fran Karačić je glavom, na pas Majer, poravnao.
Anti Ercegu omilit će se igrati u Maksimiru, na isti gol gdje je zabio Dinamu proljetos nemoćnim je učinio i Radelić-Žarkova.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U SUTRAŠNJEM BROJU

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 22:14