CROPIX
TREĆE POLUVRIJEME HNL-A

VIDEO: HNS DONIO KONAČNI SUD O SPORNIM SITUACIJAMA Je li Hajduk zabio iz zaleđa? Je li Dinamo oštećen za gol i penal te je li bilo penala za Rijeku?!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. srpanj 2017. 20:33

Sporne situacije već su postale sastavni dio HNL-a pa tako ni ova sezona nije započela drugačije. U emisiji HNTV-a 'Treće Poluvrijeme' analizirane su četiri sporne situacije koje su se dogodile u 3. kolu HNL-a, a analizirao ih je član komisije sudaca HNS-a, Ante Vučemilović-Šimunović.

Hajduk je u nedjelju na gostovanju kod Cibalije u Vinkovcima slavio 2:1, no mnogima je zasmetao drugi gol bijelih jer se puno govorilo o tome kako je postignut iz zaleđa.

"Pomoćni sudac je pogriješio jer nije označio da se radi o zaleđu. Na snimci je vidljivo kako je igrač Hajduka u zaleđu te je pomoćni sudac morao podići zastavicu i tako označiti zaleđe. Međutim, on to nije napravio iako je u dobroj poziciji", rekao je kratko i jasno Vučemilović-Šimunović pa se okrenuo nedjeljnoj utakmici Osijeka i Dinama u Gradskom vrtu koja je završila rezultatom 1:1.

U 48. minuti kod rezultata 1:1 poništen je gol Hodžića za Dinamo zbog prekršaja.

"Gol nije priznat jer se ovdje radilo o prekršaju igrača Dinama nad igračem Osijeka. Bilo je guranja rukama. Ovdje su suci odlično surađivali, bili jako dobro postavljeni i brzo reagirali, a vidite da čak niti igrač Dinama nije prosvjedovao na ovakvu odluklu jer je bio svjestan kako je sudačka odluka ispravna", pojasnio je član komisije sudaca HNS-a i odmah analizirao i drugu spornu situaciju s te utakmice:

S iste utakmice, u trećoj minuti sudačke nadoknade, kod rezultata 1:1, Lešković je pao u kaznenom prostoru.

"Ovdje se radi isključivo samo o padu. Ne vidi se nikakvo povlačenje niti bilo kakav drugi prekršaj tako da je sudac vrlo dobro postupio i pustio igru da se nastavi jer tu nije bilo ničega što bi bilo materijal za eventualni kazneni udarac."

Zadnja analizirana situacija bila je sa subotnje utakmice Rijeke i Istre koja je završila pobjedom Rijeke 2:0. U 42. minuti bilo je materijala za kazneni udarac Rijeke.

"Ovdje se radi o kontinuiranom povlačenju koje ne prestaje, a ta lopta ide upravo na tu dvojicu igrača. Mišljenja sam kako je sudac ovdje trebao dosuditi kazneni udrac i dodijeliti javnu opomenu igraču Istre zbog povlačenja."

Pogledajte i sažetke gore spomenutih utakmica 3. kola HNL-a.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 16:32