CROPIX
PET BODOVA ISPRED RIJEKE

VIDEO: KAKVO SLAVLJE NA MAKSIMIRU Ludi derbi dobio najuzbudljiviji mogući kraj! Modri se spasili doslovno u zadnjim sekundama

U susretu 12. kola Prve HNL u Zagrebu su nogometaši Dinama i Osijeka odigrali 1:1, a Zagrepčani su izbjegli prvi poraz sezone pogotkom u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. listopad 2017. 11:12

DINAMO - OSIJEK 1:1 (Grezda 17', Henriquez 94')

DINAMO: Livaković - Stojanović, Sigali, Benković, Lecjaks - Doumbija - Soudani, Antolić, Moro, Olmo - Hodžić

OSIJEK: Malenica - Grgić, Škorić, Barać, Bočkaj - Mudražija, Mioč - Lopa, Grezda, Hajradinović - Ejupi

----------------------------------------------------------------

'Plavi anđeo' spasio je Modre u posljednjoj sekundi! Čileanac Henriquez je zabio kad se već pisao rekvijem Dinamu. Ipak danas je Dinamo mogao 'ubiti' HNL, ali nije skroz iskoristio kiks Rijeke u Puli. Iako su Modri u drugom poluvremenu bili znatno bolji od gostiju, iako su u tom dijelu imali jedanaesterac koji nisu iskorisitili, iako su stiskali Osječane, i stvarali šanse nisu došli do punog plijena.

Da su u prvom poluvremenu igrali kao u drugom, možda bi se i veselili pobjedi. No, golom u zadnji trenutak izbjegli su prvi prvenstveni poraz i nisu izgubili samopuzdanje pred derbi s Hajdukom. Osječani pak mogu žaliti za velikim trijumfom, bili su na pragu fantastičnog dosega.

Osijek je počeo u petoj, a Dinamo u drugoj brzini. Bilo je neobično na startu maksimirskog ogleda gledati kako momci Zorana Zekića nadiru prema golu Livakovića. Sjevalo je s svim strana, s lijeve, desne, kroz sredinu... Prvu veliku priliku za Osječane imao je Hajradinović, bio je iskosa sam ispred reprezentativnog vratara, ali s osam metara ikosa pormašio je cilj. Bio je to samo uvod u ono što je slijedilo kasnije, pogodak Osječana. Nije prvi put da Osječani tako drže lekciju Modrima, Zekić očito zna gdje su Modri tanki.

Glavni problem Cvitanovićeve momčadi bio je totalni nedostatak kreacije. Sve što se kod Modrih pozitivno događalo išlo je preko bokova, makar su ovoga puta dosta dobro bili zatvorni Soudani i Olmo. Preko boka stigla je i jedina prava prilika za Modre u prvoj dionici. Stojanović je probio bok, centrirao po zemlji, a iz obrane pridošli Sigali je promašio s nekoliko metara.

Druga dionica startala je jedanaestercem za Modre. Mudražija je oborio Antolića u šesnaestercu. Soudani je slabo pucao, Malenica je obranio, lopta se odbial do Hodžića koji nevjerojtano promašuje, čudo što nije pogodio. Bio sam na šest-sedam metara od gola, Malenice je bio na podu, cijela desna strana gola bila je prazna, a Armin je pucao - metar od gola! Ovaj potez ući će u konkurenciju za promašaj sezone. Uskoro su Antolić i Hodžić morali iz igre, Cvitanović ih je zamijenio, bila je to dosta logična odluka.

Utakmica će se pamiti i po tome što se nakon više od dvije godine suspenzije na teren vratio veznjak Dinama i makedonske reprezentacije Arijan Ademi, koji je ušao u igru u 58. minutim, a u 77. minuti mu je poništen gol zbog zaleđa.

Dinamo je povećao svoju prednost i sada vodi s 30 bodova, pet više od Rijeke, dok je sada treći s 21 bodom.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
27. travanj 2024 00:14