Paun Paunovic / CROPIX / CROPIX
JURICA RADIĆ IZ SLOVENIJE

VIDEO: MLADI HAJDUKOVAC KOJI JE 'NAPRAVIO IME' U JEDNOJ SEZONI 'Odradio sam veliki posao! Pa prve sezone nitko nije ni znao za mene...'

TOMA BAŠIĆ Hajdukov vezni igrač s ugodom se prisjeća prošle sezone, a veseli se i jedva čeka početak nove u dresu splitskog kluba
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 28. lipanj 2017. 20:41

Ako je netko napravio golemi iskorak prošle sezone, onda je to svakako Toma Bašić. Vezni igrač koji je postigao šest pogodaka, upisao pritom i šest asistencija. Nogometaš koji je triput dizao Poljud na noge u protekloj sezoni.

- Da, lijepi dani. Ugodno je prisjetiti se svega što je bilo prošle sezone - reći će Bašić sa sjetom u očima.

Gledao ga u Vatrenima

Ali i radošću, može se slobodno dodati. Jer, nakon što je u prvoj prvoligaškoj sezoni dobivao minutažu na kapaljku, u drugoj je bitno napredovao.

- Statistički sam drugi igrač po broju nastupa u Hajduku. Po minutaži sam, doduše, 15. na popisu, ali zadovoljan sam bez obzira iz kojeg se kuta pogleda. Napravio sam veliki posao, jer prve sezone nitko nije znao za mene, a onda sam ipak otišao veliki korak naprijed. Bilo je golova, bilo je pljeska... Najbolja utakmica? Osijek, meni najdraža. Izravan konkurent za treću poziciju u samom kraju sezone, a mi smo ga uvjerljivo dobili.

Protiv Splita je zabio golčinu za pobjedu prošle jeseni, protiv Osijeka na proljeće kreirao veliki “blitzkrieg”, brzi udar Hajduka u visokoj pobjedi. Protiv Splita izveo nezaboravne škarice koje su odsjele na gredi. Može Bašić biti paklen igrač, sa 20 godina bitno napreduje, ali ni konkurencija ne spava. Sedam je igrača u sredini terena, ostali su svi iz prošle godine uz dolazak Radoševića.

- Presretan sam što je došao Radošević. Zašto? Zato što sam još kao dječak, dok sam išao u srednju školu, gledao njegov nastup u reprezentaciji i divio se kako sa 18 igra za Vatrene. Radošević je pravo pojačanje za našu momčad, pružit će nam dodatnu agresivnost u sredini koja nam svakako treba. Bit ćemo jači s Radoševićem.

Ali, bit će i manje prostora, a veća konkurencija u sredini s povratkom 23-godišnjeg Dugopoljca.

- Nemam razloga za strah od konkurencije. Nadam se maksimalnoj minutaži i velikom broju utakmica. Uostalom, nije slučajan moj učinak prošle sezone.

Najveći je Bašićev napredak igra s obje noge. Vezni koji iz dubine daje duge lopte, može lijevom, a može i desnom.

- Kompletniji igrač sam postao, to nije sporno. Ali, nisam još kompletan, jer stalno želim ići korak naprijed. Prve sezone nekoliko malih nastupa, sljedeće golovi i asistencije, a u trećoj još veća minutaža i jedna mala želja. Koja? Postići barem tri pogotka iz slobodnih udaraca. Moram još podići realizaciju iz slobodnjaka, na tome ću puno raditi.

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 00:58