CROPIX
NA POTEZU JE RIJEKA

VIDEO: NA MAKSIMIRU JE POSTOJALA SAMO JEDNA MOMČAD Dinamo razbio goste, bosanskohercegovačka zvijezda odigrala briljantnu utakmicu!

U utakmici 24. kola Prve HNL Dinamo je uvjerljivo svladao Split sa 4:0 (2:0) i poslao jasnu poruku Rijeci koja od 17 igra veliki derbi protiv Hajduka. Modri su mogli još više natrpati mrežu Splitovaca, s dva lijepa gola je zablistao Armin Hodžić, a svoj prvijenac po povratku u Dinamo zabio je i Sammir.
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 11. ožujak 2017. 09:18

DINAMO-SPLIT 4:0 (Hodžić 12', 61', Sammir 35', Ćorić 70')

DINAMO: Livaković - Stojanović, Lešković, Perić, Sosa - Antolić, Moro - Guilherme, Sammir, Ćorić - Hodžić.

SPLIT: Kukić - Maglica, Dupovac, Mikulić, Vasilj - Vuković, Boljat - Tomičić, Pavlovski, Pešić - Jovanović.

-------------------------------------------------------------

Armin Hodžić nastavio je svoj proljetni niz, nakon "pokera" u kupu Splitu je u prvenstvenom dvoboju 24. kola Prve hrvatske nogometne lige zabio "samo dva", ali ključna gola u Dinamovoj pobjedi 4-0, one za 1-0 i 3-0, svoj deveti i deseti u petom nastupu u nastavku sezone, od čega šest 'crvenima' iz Parka mladeži.

Posebno je lijep bio vodeći pogodak, sa 20 metara u suprotne rašlje, neobranjivo za ponovno vrlo dobrog Luku Kukića, koji je obranio 10 od 14 udaraca unutar okvira.

Dinamo je tako, eto, lakše nego su i najveći optimisti očekivali (29 udaraca na vrata, 72 % posjeda lopte) slomio otpor Splićana, koji su unatoč šestorici novih igrača u početnoj postavi u odnosu na dvoboj otprije 10 dana pokazali slično lice, iako, tko zna kako bi se nadmetanje odvijalo da je Pešić u 4. minuti bolje reagirao na Magličino nabacivanje s desnog boka. Ispostavilo se da je to bila prva, ali i jedina spomena vrijedna prijetnja gostiju, vratara domaćih Livakovića opet smo ostavili neocijenjenog.

Svoj prvi pogodak nakon povratka u Maksimir zabio je i Sammir (odigrao svih 90 minuta!), i to glavom, u 35. minuti, s prve vratnice, na Stojanovićevo nabacivanje, to je uigrana akcija s treninga, upornost u uspostavljanju nekih automatizama Ivajla Peteva napokon donosi plodove.

Akciju za 3-0 režirao je Sammir sa svog položaja polušpice, pravodobno otvorivši Stojanovića na desnom boku, a za 4-0 je Moro pričekao da zadnja linija gostiju izađe namjestiti zaleđe, pa gurnuo loptu "u luknju" za Ćorića, koji ju je mirno plasirao pokraj nemoćnog Kukića.

Trener domaćih ipak je iznenadio početnom postavom, umjesto Schildenfelda, Pivarića i Pavičića zaigrali su Perić, Sosa i Moro, potonja dvojica nametnuli su se i za ubuduće, a Borna Sosa, lijevi bočni od kojeg Dinamo puno očekuje, prvi put je zaigrao sa svojim novim – i logičnim – brojem na leđima: trojkom.

Uglavnom, dojam je da su domaći s pola snage pregazili goste, a kao kuriozitet istaknimo nepriznati autogol Splitova stopera Mikulića u 45. minuti i to zbog zaleđa Hodžića koji je utjecao na igru, odnosno Mikulićevu intervenciju klizećim startom.

Isti suparnici sastaju se već u utorak u uzvratu polufinala kupa, Dinamo brani 6-0 iz prvog dvoboja.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 21:31