CROPIX
PRAVA ŠTETA

VIDEO: NESUĐENI JUNAK I VELIKI DINAMOV POVRATNIK OSTAO BEZ ZASLUŽENE NAGRADE 'Nije mi priznat čisti gol! Krivo mi je što je tako ispalo'

ARIJAN ADEMI Makedonski reprezentativac svojim povratkom razveselio suigrače u svlačionici Maksimira
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 15. listopad 2017. 10:26

- A sada, poštovani gledatelji, s neopisivim veseljem, srećom i radošću najavljujemo igrača koji se na travnjak vraća nakon preduge dvije godine - Arijan Ademi!

Još spiker Bruno Berger nije ni izgovorio najavu, maksimirskim tribinama prelamao se pljesak. Koliko je god jak mogao biti, jer dio publike tek je ulazio, još jednom su pred početak utakmice ispred blagajna bili redovi, u tom času na Maksimiru se našlo oko četiri i pol tisuće gledatelja, na kraju ih je bilo nešto preko pet tisuća.

- Želimo mu puno sreće, uspjeha i golova u dresu Dinama - dodao je spiker za igrača kojeg su fanovi Modrih i prije cijenili, a sad mu daju posebnu podršku. Dvije godine nisu kratko razdoblje, ali niti predugo da se vrati u velikom stilu. Jasno da će mu za to trebati još utakmica...

Mario Cvitanović nije ga stavio u početnu postavu, što su u Dinamu dodatno iskoristili da njegovo ime predstave na kraju, iako je u zapisniku stajalo odmah iza pričuvnog golmana Zagorca, zbog broja 5 koji nosi na dresu.

Nije bilo treme

Ademi je jedva čekao da zaigra, prvo mu se to dogodilo za makedonsku reprezentaciju, zabio je i gol, no problem s doping-kontrolom dogodio mu se u Dinamu, pa je zapravo nova utakmica u modrom dresu istinsko zatvaranje kruga strave, frustracija i trauma kroz koji je prošao.

I onda, u 56. minuti, neposredno nakon što je Antolić izborio kazneni udarac, a Soudani i Hodžić nisu zabili, gledatelji su opet imali razloga zapljeskati, Ademi je nakon 16. rujna 2015. i utakmice s Arsenalom, ponovno bio na terenu pred zagrebačkom publikom.

U 78. minuti Arijan Ademi je uspio zatresti mrežu gostiju, ali nije bilo ništa od izjednačenja. Pogodak mu nije priznat zbog zaleđa, ali radi se o velikoj pogrešci pomoćnika. Ademi je bio nekoliko metara u zaleđu, no nije ga proigrao Dinamov nego - Osijekov igrač. U tom slučaju zaleđa, naravno, nema.

Ademi je bio najbolje raspložen od igrača Dinama, iako je kazao:

- Šteta što nismo pobijedili, ali sretan sam što sam napokon ponovno debitirao ovdje. Čuo sam da je igrač Osijeka odigrao pas, pa mi nije priznat gol, ali sudac je tako svirao, nema se tu što reći. Krivo mi je što je tako ispalo, bio bih ispunjeniji da sam se vratio golom. Zahvalan sam svim ljudima koji su mi dali podršku kad sam ušao u igru, vratio mi se opet onaj stari osjećaj i sad ću još više guštati nego prije.

Kaže da nije bilo treme.

- Skinuo sam je u Makedoniji.

Slijedi Hajduk.

- Bit će teško, idemo po pobjedu. Ne bih znao reći koliko sam spreman, pola sata mogu bez problema, koliko mogu više znat ću kad odigram cijelu utakmicu. Velika je čast i zadovoljstvo što sam dobio kapetansku vrpcu, presrestan sam, hvala stožeru.

Koliko se Dinamo promijenio u međuvremenu?

- Ima sada dosta mlađih igrača, tada su bili stariji kao Šimunić,, Leko, klince treba posložiti i pretvoriti u pravu kvalitetu. Promijenii se i HNL, jača ke konkurencija, podignula se razina, to je sada zanimljivije ljudima, ali mi očekujemo i uvjereni smo da ćemo osvojiti naslov i Kupa.

Da podignete pehar.

- Neću ja nego Antolić, ja ću samo pridržati - zaključio je Ademi koji se u međuvremenu izvještio u padu, pa pomalo u šali kaže:

- Sad nisam siguran igram li bolje padel ili nogomet.

Linker
19. travanj 2024 22:00