Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
2. KOLO HNL-A

VIDEO: NEVJEROJATNO, KAKAV 'LUDI' OKRŠAJ U ZAPREŠIĆU Hajduk je imao sigurnu pobjedu, a onda sve ispustio u samo dvije minute!

Inter i Hajduk se remizirali 2:2 u 2. kolu HNL-a u utakmici igranoj u Zaprešiću pred oko 2500 gledatelja, obje momčadi imaju po četiri boda poslije dva kola.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 23. srpanj 2017. 19:39

INTER – HAJDUK 2:2 (0:2)

ZAPREŠIĆ – Stadion Intera. Gledatelja 2500. Sudac: Mario Zebec (Cestica) - 7. Pomoćnici: Zobenica i Kezele. Četvrti sudac: Bebek. Delegat: K.Glavina.

STRIJELCI: 0-1 Savvas (14), 0-2 Vlašić (21), 1-2 Šarić (61), 2-2 Puljić (64)

INTER (4-2-3-1): Santini – Bosec (od 46. Čosić), Dalić, Filipović, Haramustek – Mazalović, Šarić (od 83. Postonjski) - Čirjak (od 46. Vukmanić), Rak, Blažević – Puljić. TRENER: Samir Toplak.

HAJDUK (4-3-1-2): Stipica – Juranović, Carbonieri, Borja Lopez, Fomitschow – Savvas (od 62. Šehić), Radošević, Kožulj – Vlašić - Ohandza (od 78. Erceg), Pešić. TRENER: Joan Carrillo.

---------------------------------------------------------------

Večeras smo u Zaprešiću imali prilike gledati veoma zanimljivu utakmicu, punu uzbuđenja, dobrih poteza, a nakon 90 minuta Inter i Hajduk podijelili su bodove(2:2). Dojam je da su Splićani zaslužili puno više, čak bismo se usudili kazati da je rezultat bio zbilja nepravedan jer Hajduk je bio puno bolji takmac, dok Inter nije puno pokazao, tek je iskoristio ono što mu se ponudilo. Osim toga malo smo mogli vidjeti od strane domaće momčadi.

Jedino čime Samir Toplak može biti zadovoljan je rezultat, bod je naravno bitan, ali puno je tu bilo propusta i veliki je posao pred strategom Zaprešićana, to je nakon ove utakmice sasvim jasno...
Splićani su prvu priliku imali nedugo nakon prvog sučeva zvižduka, naime Radošević je izveo korner, a Mazalović je zamalo zatresao vlastitu mrežu, ipak Krševan Santini dobro je intevenirao.

Hajduk je uistinu krenuo uraganski, nametnuo se od prvog trenutka, dominirao je, bio okomit, Inter se uistinu nije snašao, nisu mogli povezati ni dva dodavanja. Impresivno su izgledali Splićani, prednjačili su Vlašić i Ohandza za koje obrana Zaprešićana jučer nije imala lijeka. Iza njih je dobro dirigirao Kožulj, trebba istaknuti i Radoševića koji je pokazao koliko je zahvalan.
Sustavno su napadali gosti, Pešić je 11. minuti promašio izglednu prilku, a samo tri minute kasnije Nikola Vlašić je pao u kaznenom prostoru, Zebec se nije oglasio, no bila je to veoma dvojbena situacija.

Ipak, zasluženo vodstvo stiglo je nekoliko sekundi kasnije, još jednom je Vlašić probio lijevu stranu pa je povratnom loptom proigrao Kožulja, ali on je bio neprecizan, međutim Savvas je zatvorio drugu vratnicu i pospremio loptu u praznu mrežu za sasvim zasluženo vodstvo Hajduka.

Nisu se Splićani zadovoljili sa 1:0, Filipović i Dalić bili su na veliko iskušenju, a potonji je učestalo bio u problemima s Ohandzom koji je još jednom pokazao kakav je kalibar. Igrala se 19. minuta kad je Carillova momčad povisila vodstvo, Pešić je uposlio Vlašića, koji je u maniri rasnog strijelca zabio kroz noge Santiniju, koji je mogao i bolje reagirati.
Hajduk je u prvom dijelu u svim segmentima nadigrao Inter koji je izgledao kao drugoligaška momčad, loše su bili postavljeni, svjestan je bio toga i Samir Toplak pa je početkom nastavka napravio dvije zamjene, ušli su Vukmanić i Ćosić, dok su u svlačionici ostali jučer neuvjerljivi Čirjak i nekoncentrirani Bosec.

Početak drugo dijela nije dao naslutiti da mi mogli svjedočiti povratku domaćina, imali su Splićani nekoliko dobrih prilika, ali falilo je mirnoće u realizaciji.
I onda je krenulo... U 61. Zaprešićani su smanjili prednost Bijelih Rak je izveo korner, a Šarić je nadskočio do tada odličnog Borju Lopeza i glavom matirao Stipicu. Samo tri minute kasnije potpuni šok za navijače Hajduka, Juranović je pogriješio pas, gurnuo je Puljića u gol-šansu, koji takve prilike ne propušta, rutinirano je svladao gostujućeg vratara. Nikome na tribinama nije bilo jasno što je desni bek Hajduka htio u toj situaciji, uzdrmalo to Juranovića, bio je nesiguran, griješio je...
Pogrešku obrane Hajduka nije iskoristio Vlatko Blažević, koji je izašao oči u oči sa Stipicom koji je iz tog dvoboja izašao kao pobjenik.

Četvrti sudac Ivan Bebek je po isteku devedesete minute je pokazao četiri minute nadoknade, pokušali su Bijeli na ho-ruk stići do pobjede, no falilo je mirnoće u pasu i završnici... Čulo se s tribinama, "hoćemo pobjedu, Hajduče znaj još nije kraj", ali bilo je prekasno. Sve u svemu Hajduk može uvelike žaliti za dva izgubljena boda...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 10:37