Screenshot: HNTV
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO: OKO SOKOLOVO RIJEŠILO SVE DILEME OKO NAJSPORNIJE SITUACIJE HNL VIKENDA Ma nema govora o isključenju!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. ožujak 2017. 22:11

Rijeka je u subotu velikim preokretom protiv Lokomotive (2:1) na Rujevici zadržala šest bodova prednosti pred Dinamom, ali ponovno se nakon utakmice puno pričalo o suđenju.

Susret je obilježio sporni detalj iz 35. minute kada je strijelac jedinog gola za Lokose Josip Ćorić u slavlju provocirao domaćine i izazvao oštru reakciju ponajboljeg igrača Rijeke Stefana Ristovskog. Makedonac u dresu Rijeke odlučio je uzeti pravdu u svoje ruke, grubo je odgurnuo Ćorića i dobio žuti karton.

Dio nogometne javnosti je tražio isključenje, tvrdeći da je Lokomotiva teško oštećena i da je Rijeka do kraja susreta morala igrati s igračem manje. Dilemu je u emisiji 'Stadion' prokomentirao sudački ekspert Mateo Beusan.

"Ma nema govora o isključenju, ovo je bila potpuno ispravna odluka suca Gabrila koji je odlično odsudio cijelu utakmicu. U ovoj situaciji je prvo nesportski reagirao igrač gostiju, a onda ga je Rijekin igrač odgurnuo. Ne postoji dovoljno elemenata za isključenje i u ovakvoj situaciji je dovoljan kazna opomena", rekao je Beusan.

Sa Hajdukove utakmice u Osijeku istaknute su tri sporne situacije, oba gola Osijeka te grubi prekršaj Kneževića na Ismajliju za kojeg je Bebek dodijelio samo žuti karton.

"Penal je čist kao suza, to je bilo čišćenje igrača u pokušaju da dođe do lopte", kazao je o vodećem golu Osijeka Beusan.

Oko brutalnog faula na centru kojeg je neoprezno počinio Knežević nad bekom Hajduka obojica komentatora su se složila.

"Sreća da nije došlo do kontakta sa stajnom nogom jel bi igrač Hajduka doživio tešku ozljedu. Bebekova procjena je bila da je start za žuti, ali niko mu nebi zamjerio da je pokazao i crveni", kazao je Beusan, što je potvdio i Joško Jeličić.

Iako su neki smatrali da je drugi gol Osijeka postignut iz zaleđa, no dokazano je da je sve čisto.

"Ejupi se nalazio u svom dijelu terena kad je upućena lopta i zalađe nije bilo", zaključio je Beusan.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 20:43