Screenshot: HNTV
DRAMATIČNI APEL JELIČIĆA

VIDEO: OKO SOKOLOVO UOPĆE NE ŽELI KOMENTIRATI PENAL ZA DINAMO 'Dobro ste rekli - on je pao! Moj daljnji komentar nije potreban...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. veljača 2017. 21:30

Pobjeda Dinama u Vinkovcima protiv Cibalije 2:1 ne prestaje biti jedna od najčešćih tema u nogometnom svijetu.

Sporan je ostao penal u 90. minuti susreta kojim su 'modri' na kraju i došli do sva tri boda, a kako je to već uobičajeno nakon svake dvojbene odluke ili previda sudaca posebno se čekao komentar Matea Beusana i Joška Jeličića u HTV-ovoj emisiji Stadion.

"Dinamov igrač Soudani je pao u šesnaestercu, i to ste dobro rekli, pao je. Nemam tu više što komentirati. Čak je i novoizabrani povjerenik za suđenje javno rekao da je sudac pogriješio, moj komentar više nije potreban. Vidimo da je sudac 10 metara udaljen od situacije, a što je on točno vidio, ne znam. Tu prekršaja nema i to je velika greška suca. Nikad se ne svira ono što se ne vidi. Vidljivo je da se sudac naginje kako bi što bolje vidio tu situaciju, ali nažalost nije ju dobro vidio", rekao je Beusan na koga se nadovezao i Joško Jeličić:

"Ma, ne radi se tu više o penalima za Dinamo ili primjerice neregularnim golovima Futacsa, već je stvar što više nema nikakvog povjerenja. Uvjeren sam da niti jedan pravi navijač, bilo Dinama, Hajduka, Rijeke, ili bilo koga drugog, ne želi pobjeđivati na takav način. Po meni je najbolji primjer reakcija Boysa na kraju utakmice (vratili su dresove igračima koji su im ih došli baciti nakon utakmice)", rekao je Jeličić pa nastavio:

"Kompletan sustav HNS-a se iz korijena mora mijenjati. Oni koji su ga stvorili moraju i otići. Samo tako će se vratiti pravi sport. Sudačka organizacija samo je posljedica koja je najviše eksponirana. Žao mi je kvalitetnih sudaca, jer ima i takvih. Na kraju mi je žao i Dinama, imam veliki respekt prema Dinamu u kojem sam igrao veći dio svoje karijere."

"Da Dinamo osvoji prvenstvo žele samo u Maksimirskoj 128 i Vukovarskoj 269a. Svi ostali u Hrvatskoj žele da prvenstvo osvoji Rijeka. Stvar je povjerenja koje se izgubilo. Gledajte, i u Engleskoj imamo slučajeve sudačkih pogrešaka, ali tamo imamo nekakvo povjerenje daj sudac stvarno pogriješio. Ovdje toga nema, nitko ne vjruje da je sudac svirao ono što je vidio. Rijeka će se itekako morati potruditi da osvoji naslov, ali mene raduje što se u njenim redovima koncentriraju samo na stvari koje oni mogu napraviti i gledaju da odrade ono što mogu najbolje što mogu", poručio je Jeličić na koga se za kraj ponovno nadovezao Beusan:

"Slažem se s Joškom, povjerenje je najbitnije i ono je izgubljeno. Nešto se i pokušalo promijeniti dovođenjem nekih novih ljudi, ali meni se čini da je manje problema bilo prije nego sada. Brine me što će sada sucima biti jako teško jer će se posebno analizirati njihov svaki zvižduk. Htio bih samo dodati kako nitko ne spominje da će ovaj bod nedostajati Cibaliji. Svi pričaju o borbi za naslov, a ne o borbi za ostanak koja je možda i bitnija."

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 01:46