CROPIX
NEKA DRUGA PRIČA

VIDEO: PETEV OTVORIO NOVU ERU, POSLAO DVIJE ZVIJEZDE NA KLUPU I OBJASNIO VELIKU POBJEDU Pristup igrača je bio ključan, zaštitili su dres Dinama i sebe

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. travanj 2017. 22:37

U prvom susretu 31. kola Prve HNL Dinamo je u Zagrebu pobijedio Cibaliju s 6-0 (4-0), prekinuo niz od dva poraza, te ostao u igri za naslov prvaka. Sve je praktički bilo gotovo u prvom poluvremenu u kojem je Dinamo postigao četiri gola u 19 minuta. Junak dvoboja bio je Amer Gojak, koji je zabio čak četiri gola, a u strijelce su se upisali i El Arabi Soudani i Domagoj Antolić.

Dinamo je drugi s 71 bodom, pet manje od vodeće Rijeke, koja igra protiv Intera, dok je Cibalia zadnja s 13 bodova.

"Reakcije igrača su bile dobre, te reakcije me vesele. Protiv Cibalije pokazali smo više nego u zadnjih 15 dana, i iako utakmica nije bila na visokoj razini, iskoristili smo svoje šanse. Moram biti zadovoljan sa 6:0. Međutim, imamo još puno za raditi da izgledamo bolje", rekao je nakon rezultatski velike pobjede trener Ivajlo Petev, koji je preživio buran tjedan na klupi Dinama.

Trener je 'pogodio' s promjenama u početnom sastavu, ostavivši na klupi Sammira i Antu Ćorića.

"Imamo 23 igrača i svaki će dobiti svoju šansu. Veseli me što su svoje prilike igrači sjajno iskoristi. Ovo je ispravan put, bez obzira na reputaciju igrača, igrat će oni koji daju sve od sebe. Zadovoljan sam pristupom igrača. Kada želite nešto, ako želite pobjeđivati prvo morate imati želju. Zaštititi dres Dinama i sebe. Kad toga nema, nastaje problem.

Junak susreta je Amer Gojak sa četiri postignuta gola:

"Dalo mi je to puno veselja. Svatko tko je dobio priliku, iskoristio ju je. Tako i Gojak, jer četiri gola dovoljno pričaju o njegovoj igri".

Za kraj je trener obrazložio promjene u početnom sastavu:

"Moja je odluka bila da dam priliku Olmu. Dobro je radio, najmanje dobio priliku od svih igrača".

Junak utakmice Amer Gojak blistao je nakon 'pokera' u mreži Vinkovičana.

"Nikad u seniorskoj karijeri nisam zabio četiri gola u jednoj utakmici, naravno da sam presretan. Moram reći da je ipak ovo sve timski rad, tko god zabija golove - bitno je da smo pobijedili. Zabijao sam po šest-sedam golova u mlađim kategorijama, kad sam igrao u Želji, ali u ovoj fazi karijere ovo sam prvi put doživio. Jedan gol posvećujem glasnogovorniku koji danas slavi rođendan, a ostale navijačima i svojoj obitelji. Pričali smo u svlačionici o zadnjim utakmicama, uvidjeli gdje smo griješili i danas smo sve ispravili. Rezultat sam po sebi govori. Idemo dalje, spremamo se za Inter Zaprešić i dobro ćemo se pripremiti", zaključio je Gojak.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 03:16