CROPIX
SPEKTAKL U SPLITU

VIDEO: POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA MOBILIZACIJA NA MAKSIMIRU UOČI HAJDUKA 'Hajduk me ne zanima, samo smo mi bitni!

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 16. prosinac 2016. 15:03

Hajduk i Dinamo ipak, eto, odlučuju o prvaku. Ne izravno, nego posredno, iako je još 16 kola do kraja Prve HNL, no pobjegne li vodeća Rijeka ove subote (15.00 sati)drugoplasiranom Dinamu čak i na osam, a kamo li maksimalnih devet bodova, što se može dogoditi u slučaju trijumfa 'bijelih' u hrvatskom derbiju, proljetni dio prvenstva po svemu sudeći bit će jednosmjerna ulica prema Rujevici.

Iz Maksimira su stoga put Splita otišli samo s jednim ciljem. Pobijediti i prezimiti najviše na minus šest, jer to matematički znači da Dinamo sam odlučuje o svojoj sudbini, s obzirom na to da ga s Riječanima čekaju još dvije utakmice, početkom travnja i krajem svibnja.

Mogu li 'purgeri' odgovoriti izazovu i drugi put u istoj polusezoni svladati najvećeg rivala u njegovu domu? Prije četiri mjeseca bilo je 0-4, sad bi svi koji dišu plavo potpisali i 0-1 ili 1-2. Problem je što “najslabijem Hajduku u zadnjih 11 godina” stiže “najslabiji Dinamo u zadnjih 11 godina”, jedni i drugi računaju “kad ćemo ih pobijediti, ako ne sada?!”.

Trener jedanaesterostrukog hrvatskog prvaka Ivajlo Petev veseo je došao na posljednji ovosezonski razgovor s novinarima podno zapadne tribine Maksimira, u nedjelju ujutro putuje k obitelji u Bugarsku na zasluženi odmor, okupljanje za drugi dio sezone je 8. siječnja. Petev dosad na četiri gostovanja u HNL-u ima sve pobjede, no Poljud mu je najveći izazov, derbi je derbi i kad god je jedan suparnik o drugome mislio da će ga “satrati” ili “pregaziti”, najčešće mu se obilo o glavu...

- Očekujem da će biti pravi derbi, nevjerojatna atmosfera, da će naša momčad izgledati bolje od Hajdukove te da će odigrati dobru utakmicu, a cilj su - tri boda. Ništa od ostalog što je u ponudi nam ne paše i siguran sam u to da ćemo pokušati sve da pobijedimo i vratimo se u Zagreb s tri boda - u jednom je dahu najavio Petev, kuckajući rukom o drveni stol dok je odgovarao da su mu svi igrači uoči zadnjeg treninga spremni i raspoloženi te da se nada da će takvi biti i u Splitu.

Otkako je početkom listopada preuzeo Dinamo, Petev se prvi put susreće sa suparnikom kojeg poznaje iz izravnog dvoboja, jer gostovanje kod Hajduka mu je deseta utakmica koju vodi u HNL-u.

- Imamo poštovanje i respekt prema svima. Hajduk je Hajduk, ali bitni smo mi, da izgledamo kako treba i uzmemo tri boda.

Prije dva i pol mjeseca, kad je bugarski stručnjak debitirao na modroj klupi baš u derbiju u Maksimiru, završilo je 0-0...

- Nadam se da ćemo imati malo više sreće nego tada.

Petev u subotu popodne može postati prvi Bugarin koji je pobijedio u 'el croaticu': Vucovu i Balakovu to nije uspjelo u dva pokušaja na klupi 'bijelih'...

- Ne znači mi to ništa posebno, samo me zanima da izgledamo kao momčad i pobijedimo.

Za razliku od prošlog derbija, sad Hajduk ima novog trenera, Petev je za njega 'starosjedilac'.

- Novi trener uvijek donese novi motiv, to je normalno u nogometu, no opet ponavljam da smo mi najbitniji. Više od tri boda ne možemo uzeti i zato su tri boda naš cilj.

Katalonac Carrillo pred neki dan je najavio da će napasti, smatra li Petev da bi ofenziva Hajduka odgovarala Dinamu, kao što jest 10. kolovoza?

- Sumnjam da će moj kolega igrati otvoreno, čisto sumnjam - odgovorio je Petev nakon kratke stanke.

Na pitanje kako će igrati njegova momčad i hoće li prvo čekati, pa kad vidi kako domaćin diše napasti, Bugarin je odgovorio kao iz topa:

- Moramo biti jako pametni od 1. do 90. minute, to će biti najbitnije. I svi da budemo uključeni u organizaciju igre i napada, to dvoje je najbitnije za mene - poručio je Petev, rječitiji nego inače na službenim druženjima s novinarima. Preostaje nam vidjeti kako će mu momčad odgovoriti na terenu...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 16:18