Screenshot: HNTV
ANALIZA SUĐENJA

VIDEO: POGLEDAJTE RASPRAVU U STUDIJU HNTV-A Za Cvitanovića i UEFA-inog kontrolora nema nikakvog spora: 'Bio je penal na Andrijaševiću'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. ožujak 2017. 21:21

Dugogodišnji bivši igrač Dinama i pomoćni trener maksimirskog kluba Igor Cvitanović analizirao je utakmice 24. kola HNL-a u HNTV-ovoj emisiji 'Treće poluvrijeme'.

Prva utakmica koja je bila pod povećalom u studiju HNTV-a bio je derbi između Hajduka i Rijeke na Poljudu. Na početku smo odmah vidjeli grafički prikaz prema kojem se vidi da je Hajduk u 'eri' Matjaža Keka (došao u veljači 2013.) na klupi Rijeke u nešto manje od pet godina promijenio čak devet trenera.

"Vjerovanje u jednog trenera, u struku. Da bi došao do rezultata moraš vjerovati u struku. Hajduk ima velikih problema. Nepovjerenje u bilo kojeg trenera dolazi do izražaja. Devet trenera u pet godina je puno previše", ocijenio je Cvitanović, pa se okrenuo derbiju.

"Hajduk je iznenadio Rijeku visokim izlaskom naprijed. Rijeka se nije snašla. Na početku njihovi organizatori nisu postojali. U preskakanju igre se Mišić i Bradarić uopće nisu snašli.

Onda je uslijedilo pitanje o kaznenom udarcu. Za Cvitanovića nema sumnje u odluku suca Zebeca da je jedanaesterca iz kojeg je Rijeka izjednačila na 1:1 preko Bezjaka - bilo. Dakle, prekršaja Nižiža na Andrijaševiću u 80. minuti je bilo.

"Ne volim komentirati kaznene udarce jer su mi neke njihove odluke nejasne. Ali osobno mi je penal na Andrijaševiću bio svakako".

Cvitanović o Dinamu protiv Splita (4:0 pobjeda Dinama)?

"Dinamo je igrao na jako visokom nivou. Igrao je onako kako treba igrati protiv suparnika koji se začahure na svojoj polovici. Ovakva Dinamova igra u kojoj su imali praktički deset mrtvih prilika svakako je dobra pozivnica za iduću utakmicu".

Danas je gost HNTV-ove emisije Treće poluvrijeme bio Miroslav Vitković, UEFA-in kontrolor, koji je analizirao sporne situacije iz 24. kola HNL-a.

Penal na Andrijaševiću?

"Ispravna odluka suca. Odlična odluka suca. Obrambeni igrač koji se nalazi iza napadača napravio je prekršaj", objasnio je Vitković.

Reakcija sudaca na uletavanje huligana na teren?

"Sudački je tim postupio vrlo pametno, vrlo smireno. Sudac je izbjegao svaku konfrontaciju s huliganom i izbjegao je bilo kakav kontakt. Sudački je tim ovu vrlo tešku utakmicu odsudio vrlo dobro, čak odlično", zaključio je Vitković.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 04:42