Goran Sebelic / CROPIX / CROPIX
SUPERVAŽNA POBJEDA

VIDEO: POGLEDAJTE VELIKO SLAVLJE NAKON SJAJNOG PREOKRETA 'Otpisani' se potpuno vratili u igru, sprema se nova velika bitka u HNL-u

U utakmici 33. kola Prve HNL Cibalia je kao gost svladala Istru 1961 sa 2-1 (0-1).
Piše: HinaObjavljeno: 12. svibanj 2017. 22:01

Istra – Cibalija 1:2 (1:0)
Stadion Aldo Drosina. Gledatelja 815. Sudac Bruno Marić (Daruvar), pomoćni Goran Loparac (Sladojevci) i Marko Stolnik (Hrašćica).

Strijelci: 1:0 Mitrevski (31'), 1:1 Pervan (60'), 1:2 Baša (71')

Istra Ivušić, Miloš, Žižić, Mitrevski, Pavić, Paracki, Puclin (od 67' Prelčec), Gržan (od 77' Ljubanović), Lucio, Solomon, Roce (od 69' Burić). Trener Marijo Tot.

Cibalia Matković, Žderić, Zgrablić, Tomašević, Rubić, M.Mišić (od 83' Mijoković), Muženjak, Baša, Vitaić (57' Pervan), P.Mišić, Glavica (od 65' Brekalo). Trener Mladen Bartolović.

Preokretom u drugom poluvremenu Cibalia je došla do izvanredno važna tri boda u borbi za ostanak. Nakon prvih 45 minuta nije djelovalo da bi gosti mogli ostvariti takav važan ulov, jer su domaćini, iako u očitom padu forme, bili bolja momčad...

Utakmica, dakako, nije bila ogledalo ljepote nogometa. S jedne strane momčad stabilna u sredini terena, bez natjecateljskih imperativa, s druge gosti kojima bi i bod puno značio za prvoligaški ostanak.

Dvije različite slike

U mlakoj atmosferi Drosine, gdje da nije bilo skupine Demona koji bodre momčad, doimalo bi se da Istra igra u gostima, Zeleno-žuti su imali od početka inicijativu.

Ona se prvih dvadesetak minuta nije konkretizirala, iako je u 19. minuti Mario Lucio bio u sjajnoj prilici. Imao je loptu na drugoj vratnici sam, te s oko 10-ak metara pucao je snažno, ali je Zgrablić otklonio opasnost za pogodak domaćih. Bila je to najava jačeg ritma domaćih, koji su premoć materijalizirali u 31. minuti golom Mitrevskog.

U nastavku vinkovački su nogometaši od početka krenuli poduzetnije prema domaćem golu. To im se isplatilo već u 60. minuti. Koju minutu prije trener Bartolović ubacio je Pervana, a ovaj mu je uzvratio pogotkom. I ne samo to, Pervan je u 72. minuti izigrao Mitrevskog na lijevoj strani, odlično ubacio u peterac gdje je Pazinjanin Baša glavom pogodio mrežu za preokret rezultata. Cibalia je u tom trenutku bila pred vratima raja (devete pozicije). Između dva vinkovačka pogotka Solomon je izborio kontru i s ruba kaznenog prostora pucao, no lopta se od vratnice odbila u polje. Osokoljeni gosti rastrčali su se terenom. Bartolović je ubacio i Brekala, osjetio je da mu treba jedan korpulentniji napadač za napasti posljednju liniju domaćih, ali i prvu crtu obrane.

Tot je odgovorio ubacivanjem Prelčeca i dva mlada igrača, Burića i Ljubanovića. Dojam je da su življe djelovali gosti, što je sukladno motivaciji, ali i padu ritma domaćih bilo logično. Puljani su nastojali pronaći put do gola Matkovića, ali do kraja nisu uspjeli stvoriti ozbiljniju šansu. Tako su propustili priliku da poprave bodovni saldo i praktično definirali svoju poziciju na sedmom mjestu. Cibalia pak opet diše prvoligaški...

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 14:31