Goran Sebelic / CROPIX / CROPIX
12. KOLO HNL-A

VIDEO: RIJEKA NE MOŽE NI PROTIV ISTRE! Pogledajte kako je jedna od najslabijih momčadi HNL-a srušila prvaka, Dinamo već danas može do velike prednosti

Već prva subotnja utakmica 12. kola HNL-a donijela je veliko iznenađenje. Nogometaši Rijeke izgubili su na stadionu Aldo Drosini od Istre s 1:0, i ako Dinamo danas na Maksimiru pobijedi Osijek u derbiju kola, imat će sedam bodova prednosti. Momčad Matjaža Keka napadala je cijelo drugo poluvrijeme, ali gol nije uspjela zabiti ni u zadnjim minutama kad je domaćinu isključen vratar Ivušić.
Piše: Marijan ProjićObjavljeno: 14. listopad 2017. 12:20

ISTRA - RIJEKA 1:0 (Puclin 17')

ISTRA: Ivušić - Čuljak, Bertoša, Mitrevski, Kitanovski, Escoval, Grujević, Puclin, Ofosu, Vojnović, Matjaž

RIJEKA: Sluga - Vešović, Župarić, Elez, Zuta - Mišić, Bradarićn - Acosty, Črnic, Gavranović - Puljić

-----------------------------------------------------------------

Istra je pripremila vrhunsko iznenađenje. Do danas posljednjeplasirana momčad prvenstva na svom terenu uzela je sva tri boda u ogledu s aktualnim prvakom. Jedini udarac koji su „žuti“ poslali u okvir vrata gostiju završio je u mreži i to je bilo dovoljno za veliko slavlje u Puli.

Rijeka je bila nadmoćna u svim statističkim rubrikama, osim u onoj ključnoj i nakon 17 susreta „bijeli“ su ogled s Istrom odraili ne osvojivši niti boda.

Aktualni hrvatski prvak na gostovanju u Puli od prve minute preuzeo je inicijativu, ali u prvih 15 minuta izuzmemo li dobro kombiniranje Gavranovića i Pavičića nakon kojeg se zatresla mreža, ali su suci gol poništili zbog zaleđa, nismo puno toga vidjeli. Serija tehničkih pogrešaka i povremena bezidejnost gostiju olakšali su posao nogometašima Istre koji su sasvim očekivano sve snage bacili na obranu.

No, u 3 minute koje su slijedile stigle su tri prilike od kojih je ona pred golom Rijeka pretvorena u prednost gostiju. Sve je započelo pred vratima Istre gdje je Pavičić ubacio visoku loptu pred vrata koju je glavom zahvatio Gorgon, ali Ivušić je odlično reagirao i uslijedio je protuudar. Ofosu je projurio po lijevoj strani, izdržao nalet Vešovića i pored Mišića povratnom pronašao Puclina koji pored nemoćnog Sluge gađa suprotni kut.

Iz prvog udarca na vrata gostiju Istra je povela i potom ponovno zauzela obrambenu formaciju prepustivši gostima posjed lopte, no, Rijeka je kao i prije primljenog gola teško stvarala prigode. Serija ubačaja (Pavičić, Vešović, Mišić) nije donijela većih opasnosti za gol Ivušića, ali u 37. ponovno prijete domaći. Puclin je oteo loptu Mišiću i uslijedio je odličan prodor po lijevoj strani. Izdržao je Puclina napade Vešovića i Župarića, ali u sredini nije bilo nikoga od njegovih suigrača.

Ofosu koji je puno toga napravio jučer za Istru, kardinalno je pogriješio, ali njegov poklon Gavranović nije iskoristio. Ni u nastavku akcije švicarski reprezentativac nije bio dovoljno pribran. Ubačaj Mišića loše prima i obrana „žutih“ ima dovoljno vremena za reakciju.

U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena Rijeka ozbiljno prijeti u dva navrata, ali udarci Črnic i Vešović prolaze pored vratiju Ivušića.

Gosti su nastavak otvorili slobodnim udarcem s 20-ak metara kojeg je odlično izveo Mišić, ali je lopta odsjela na gredi. Bio je to samo početak opsade gola domaćeg sastava i nova prigoda stigla je u 53. kada Gavranović petom gura za osamljenog Pavičića koji ima vremena za ciljanje, ali pogađa Ivušića. Velika gužva stigla je samo dvije minute kasnije. Pavičić pronalazi na boku Črnica koji ne uspijeva savladati Ivušića, no lopta se odbija do slovenskog nogometaša koji loptu prosljeđuje Gavranoviću na par metara od vratiju, ali njegov udarac na gol crti zaustavlja Čuljak.

Nastavila je Rijeka tražiti put do gola. Kek je napravio tri promjene, izmiješao raspored prvih linija i sve karte bacio u napada. U 90. Čuljak je još jednom na gol crti zaustavio loptu, a pravi šou nastao je u 95. kada Ivušić zbog protestiranja dobiva drugi žuti (prvi je dobio zbog otezanja) i Istra ostaje bez golmana. Na vrata je stao Mitrevski, ali nije imao vremena pokazati što zna.

Istra 1961 je sada osma s 9 bodova, a prepustili su začelje Rudešu (7), dok je Rijeka druga s 25 bodova, četiri manje od vodećeg Dinama koji večeras igra na Maksimiru protiv Dinama.

Pred 1000 gledatelja na stadionu Aldo Drosina sudio je Batinić iz Osijeka.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
20. travanj 2024 13:53