Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
VAŽNA POBJEDA

VIDEO: TEŠKO IZBORENA, ALI VELIKA POBJEDA Rijeka trijumfalno kroz Zaprešić nakon 10 godina, ponovno na šest bodova ispred Modrih!

Piše: HinaObjavljeno: 26. veljača 2017. 16:24

INTER - RIJEKA 1:2 (Filipović 9'/Mišić 7', Filipović 48-ag)

INTER – RIJEKA 1:2 Gledatelja: 3000

Inter(4-2-3-1): Čović – Bosec, Filipović, Komorski, Mesfin – Mazalović(od 63. Postonjski), Šarić – Blažević Puljić, Brlečić(od 32. Polizzi) – Mujagić(od 72. Zulim).
Trener: Samir Toplak.

Rijeka(4-2-3-1): Prskalo – Ristovski, Šofranac, Elez, Zuta – Maleš, Mišić – Vešović, Andrijašević (od 74. Bezjak), Gorgon – Gavranović(od 84. Čanađija).
Trener: Matjaž Kek.

Strijelci: 0:1 – Mišić(8), 1:1 – Filipović(9), 1:2 - Andrijašević (48)

Sudac: Ante Vučemilović(Osijek).

-----------------------------------------------------------------

Rijeka je na gostovanju u Zaprešiću pobijedila Inter 2-1.

Rijeka je tako prekinula crni zaprešićki niz koji je trajao 3,510 dana. Posljednji put Rijeka je slavila u Zaprešiću u srpnju 2007. pobijedivši 1-0. Nakon toga je odigrala 10 utakmica i pritom upisala pet poraza i pet neodlučenih rezultata.

Gosti su poveli u sedmoj minuti sjajnim pogotkom Josipa Mišića sa 25 metara. No, svega dvije minute kasnije Inter je izjednačio, a pogodak nakon ubačaja iz kornera zabio je Jakov Filipović. Isti je igrač u 48. minuti postao tragičar nakon što je jednu loptu Maria Gavranovića ugurao u vlastitu mrežu.

U prvom današnjem susretu Dinamo je u Vinkovcima pobijedio Cibaliju 2-1, a pobjednički pogodak 'modri' su zabili iz dvojbenog kaznenog udarca u 89. minuti.

Dinamo je bio bolji, dominirao je cijeli susret, međutim još će se dugo pričati o kaznenom udarcu kojeg je Damir Batinić dosudio u posljednjim trenucima susreta za 'modre'.

Hrvatski prvak je poveo u 72. minuti golom Armina Hodžića koji je sjajnim udarcem s desetak metara pogodio u rašlje. Domaćin je u 87. minuti uspio izjednačiti nakon ubačaja iz kornera, a strijelac je bio Ivan Zgrablić. Međutim, radost domaćih navijača kratko je trajala. Tri minute kasnije Batinić je dosudio više nego dvojben kazneni udarac za Dinamo nakon što je Soudani pao u kaznenom prostoru.

Hodžić je bio siguran i Dinamo je došao do pobjede kojem je nastavio 'lov' za vodećom Rijekom.

Bila je ovo četvrta uzastopna pobjeda Dinama, te 13. utakmica bez poraza.

S druge strane Cibalija je upisala sedmi poraz u posljednjih osam kola. Posljednju pobjedu Vinkovčani su ostvarili 31. listopada 2016. protiv Splita.

Rijeka vodi na ljestvici sa 58 bodova, Dinamo je drugi sa 52 boda, dok je treći Hajduk sa 41 bodom. Cibalija je posljednja s devet bodova, tri manje od Splita na devetoj poziciji koja osigurava dodatne kvalifikacije.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 19:45