Screenshot: YouTube
'BILO JE OČITO'

VIDEO: U DINAMU NAŠLI SITUACIJU I SNIMKU VATRENIH KOJA MIJENJA CIJELU PRIČU O KONTROVERZNOM PENALU 'Mi smo oštećeni, to je činjenica!'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 05. prosinac 2016. 20:00

U Dinamu su dosad imali običaj ne pričati previše o suđenju, no napadi ljudi iz riječkih redova na račun suđenja, Dinama, istup Damira Miškovića..., sve je to ipak izazvalo reakciju. Nije ona vatrena ni bijesna, ne može se reći da su u Dinamu revoltirani svime što se događalo oko te utakmice, glavni direktor Tomislav Svetina samo je kazao:

- Naša razmišljanja su u skladu s medijskim komentarima i izvještajima. Mi smo bili bolji, Rijeka je imala meč-loptu, koju nije iskoristila i borba za naslov se nastavlja.

Ipak, uspjeli smo dobiti koju rečenicu o tim stalnim pričama oko suđenja, uvijek, nakon svake utakmice ono se posebno potencira.

- Ja vam sad neću pričati o dojmu, već o činjenicama. A one govore da smo u derbiju oštećeni mi. Dakle, jedanaesterac je bio očit, isti kakav je bio dosuđen za Češku protiv Hrvatske na Euru. A tada smo se svi složili da je čisti penal, zar ne? Druga stvar, pa možda je Mišić mogao dobiti i crveni karton zbog starta na našem golmanu. Sve je to bilo kod 0:0, s te dvije odluke bila bi to potpuno drugačija utakmica. I nije da se mi sad ljutimo ili žalimo, suci griješe, u većim i jačim ligama griješe i više nego u HNL-u, tome smo stalno svjedoci.

(Jedanaesterac na 3:23 min.)

Nisu se uzbudili u Dinamu ni zbog Miškovićeva odlaska iz HNS-a.

- Ako je zaista razlog loše suđenje, onda je Mišković mogao istupiti tjedan dana ranije kad je na utakmici s Rijekom u Koprivnici oštećen Slaven Belupo. Poništen mu je regularan gol i nije dosuđen kazneni udarac. Stvara se stalno dojam da suci sude po našem nalogu, a stvari su bitno drugačije no što se prikazuju. Pa, sjetite se prošlih sezona, Dinamo je čak triput oštećen u dvobojima s Rijekom. Jednom kod 0:0 nije dosuđen kazneni udarac nad Pjacom, pa ga ni Ljubičić nije dosudio u finalu Kupa na Kantridi, zatim je Strahonja umjesto auta dosudio korner iz kojega smo mi primili gol. U konačnici, ove sezone je Rijeci dosuđeno šest kaznenih udarca, nama samo jedan. Zato imam dojam da je Mišković odluku donio vruće glave ili je to sve, zapravo, isplanirani pritisak na suce i sve ostale, koji Rijeka radi u ovoj situaciji.

Što se daljnje priče oko sudaca tiče, Dinamo se, kaže Svetina, neće ni u što miješati.

- To je pitanje HNS-a, hoće li išta poduzeti. Iako, suci ne kreiraju ni borbu za naslov ni borbu za ostanak, nisu oni taj presudan faktor. A što se nas tiče, ako Rijeka i Hajduk žele sami delegirati suce, mogu i to, mi s tim nemamo problema - zaključio je Svetina.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 03:34