Hanza Media, HNTV, sn ilustracija / Hanza Media, HNTV, sn ilustracija
ROTACIJE BEZ LEGITIMACIJE

VIDEO: VELIKA ANALIZA HNTV-A Evo kako je Rijeka srušila 11-godišnju vladavinu Dinama, legenda Modrih nabrojala sve grijehe 'lutajućeg Bugarina'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. travanj 2017. 16:05

Porazima u posljednje dvije utakmice, nogometaši Dinama vrlo su se vjerojatno oprostili od borbe za naslov prvaka. Modri su prvo upisali poraz u derbiju na Maksimiru od Hajduka (2:0), da bi potom uslijedilo novo posrtanje u Koprivnici kod Slaven Belupa (2:1).

Gdje je pošlo po krivu za Peteva, a po dobrom za Keka, pokušao je objasniti i Igor Cvitanović u emisiji HNTV-a 'Treće poluvrijeme'. Na grafičkom prikazu moglo se vidjeti da je Ivajlo Petev u proljetnom dijelu prvenstva koristio 24 igrača. Samo se za pet pozicija moglo reći da su bile standardne. Livaković na vratima, Lešković u obrani, Sammir i Antolić u veznom redu te Hodžić u špici. Dobrim dijelom ovakvom scenariju kumovale su i poneke ozlijede igrača, ali zaključak je kako je Bugarin na klupi Dinama puno lutao.

- Ako nemaš standardnu momčad ne možeš imati niti dobar ritam. Igrači postižu samopouzdanje i pobjednički gard kroz fond utakmica. Takvu situaciju imamo u Rijeci. Mene žalosti što Olmo nije dobio više prilike, što Ćorić igra na krivoj poziciji i to što mladi igrači poput Sose ne dobivaju veću minutažu. To su stvari koje moraju biti krucijalne za Dinamo. Ne dobiju li ti mladići više prilike u budućnosti neće se moći razviti do kraja. Ćorić na lijevom krilu? To je grijeh - kazao je Cvitanović.

S druge strane Matjaž Kek koristio je 19 igrača u proljetnom dijelu, ali samo jedna pozicija u sredini nije bila standardna. Srce momčadi, Andrijašević, Mišić i Bradarić odigrali su gotovo sve utakmice zajedno. Uz sve to valja uzeti i obzir činjenicu kako niti jedan ključni igrač Rijeke nije bio ozlijeđen.

- Trener je usavršio sistem u kojem se uklapa deset, jedanaest igrača maksimalno. Kek se držao postulata koji su normalni u svijetu nogometa. Igrači koji igraju stalno teško ispadaju iz momčadi, a oni koji kucaju na vrata prve postave moraju krv proliti da bi dobio priliku i to je dalo rezultat. Standardizacija i disciplina donose rezultat.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 00:19