Emica Elvedji / CROPIX / CROPIX
VESELI SE SPEKTAKLU

VINKOVČANI S BIJELO ZASTAVOM IZLAZE PRED 'LUDILO' RUJEVICE, ALI PORUČUJU 'Radujem se punom stadionu, od Poljuda me uhvati jeza...'

Piše: damir begovićObjavljeno: 21. svibanj 2017. 09:58

Filip Žderić istinski se raduje današnjem ogledu na Rujevici. Rasprodanoj Rujevici koja je spremna za šampionsko slavlje.

- Naravno da se radujem, bit će pun stadion, prava atmosfera, za to se i igra nogomet. Uhvati me jeza kad se sjetim praznog Poljuda, ono je bilo užasno. Žao mi je samo što danas nismo kompletni, premda mislim da i u ovom sastavu imamo što ponuditi - kaže Žderić.

Cibalijina rubrika “izostanci” danas je puna kao šipak, u njoj je čak 11 prezimena. Dvanaesto, Muženjakovo, ipak će se najvjerojatnije naći u rubrici “klupa”. Premda nije isključeno da ovoga proljeća jedan od najzapaženijih Pacultovih/Bartolovićevih igrača krene i od prve minute, pokaže li spremnost za nastup u utakmici u kojoj je Cibalijina nada tanka, no ipak postoji. Kreće se od 0:0...

- Očekujem da će puna Rujevica nositi domaće od prve sekunde. Imaju povijesnu priliku protiv nas autsajdera, nekako mi se logičnim čini takav scenarij. A za nas je bitno oduprijeti se njihovim napadačkim valovima čim dulje. Nikako nam ne bi išao u prilog rani pogodak.

Hoće li se išta pitati njega i njegove suigrače?

- Pa, sigurno da će ponešto ovisiti i o nama. Naš je adut ta neopterećnost, a adut nam može biti i nekompletnost, pod uvjetom da igrači koji dosad nisu mnogo igrali shvate ovu utakmicu kao prigodu za iskorak. Utakmica će biti pod povećalom hrvatske javnosti, ovo će biti dobra pozornica za sve nas. Uglavnom, nadam se da ćemo dobro izgledati, a kako ćemo proći, to ne znam, nisam vidovit. Nadam se samo da neće završiti kao u Maksimiru.

Gdje su Nebeskoplavi “prvi set izgubili 0:6”!

- Budemo li se držali dogovora i pritom damo sve od sebe, to se ne može dogoditi - zaključuje Žderić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 18:22