Drago Sopta/Cropix
REMONT SVLAČIONICE

Zapelo s Pokrivačem, Calello ide u Tursku kako bi ga Dinamo prodao Duisburgu

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 08. siječanj 2013. 10:11

Sprave za trening već su čekale spremne, kondicijski trener Zvonko Komes igrače je dočekao u 'niskom startu’. Nema više labavo, od jučer je Dinamo krenuo u pripreme za proljetni dio sezone, iako zapravo ovo je početak priprema za novi pohod na Ligu prvaka. Mnogo se toga mijenjalo u Maksimiru u zimskoj pauzi, od Brazila do Turske, od Maksimira do Sesveta . Da, dinamovci jučer nisu trenirali na svojem stadionu, zbog preuređenja prostorija i dvorane ispod južne tribine Jurčić je momčad odveo do Sesveta, u dvoranu i na teren 'bratskog’ drugoligaša Radnika. Definitivno, vidjevši ozareno lice Zvonka Komesa igrači će morati biti pravi radnici, ako ne žele da im se trener naljuti.

Calello, Carrasco, Sammir, Pokrivač, Ibanez? Otkrio je trener da će Sammir i Ibanez s momčadi u Tursku, a preostala trojica? Eh, bilo bi idealno kad bi se to moglo opisati kratkim riječima. Na njih Kruno Jurčić ne računa, ali...

Adriana Calella nema na popisu putnika za Tursku, uostalom, iz Dinama su mu već poslali ispisnicu. Međutim, pojavila se mogućnost da Calello pronađe angažman, zainteresiran je, navodno, njemački Duisburg, pa bi Argentinac ipak mogao vidjeti Belek. Gdje bi se trebao još jednom pokazati, zadovoljiti Nijemce i otići, trajno ili na posudbu. Uglavnom, ako i ode tamo, ne ide da bi se nametnuo Jurčiću, jer trener je jučer i sam potvrdio da Calella neće biti na pripremama. On je 'bivši’, iako, podsjetimo još jednom, kod Vahe je došao u Tursku s epitetom igrača na transfer-listi, a onda se uspio nametnuti i vratiti u momčad.

Ipak, tada je imao podršku klupske vrhuške, danas je nema i bilo bi uistinu čudo da Calello u proljeće i dalje bude u Dinamu. Carrasco? Jednostavno prebrisan, iako je ne tako davno rekao da će dokazati da je on igrač za Real i Barcelonu. Ibanez će, dakle, ići u Tursku, ali ni njegov status još nije definiran, ako ne potpiše novi ugovor pitanje je hoće li ostati u Dinamu i nakon 31. siječnja.

Ostao je još Nikola Pokrivač. On još nije riješio svoj status, ima dosta točaka o kojima treba raspraviti s Mamićem. Novac, raskid ugovora, posudba... Jasno je da Pokrivač ne želi na posudbu u HNL, Dinamo bi sve volio riješiti pod svojim uvjetima, igrač jasno ima svoje uvjete, pa ih čeka još jedna runda razgovora.

Linker
26. travanj 2024 08:52