Dinamo

ZAGREB - Branko Ivanković odbacio je ocjenu da njegova momčad pati jer u svlačionici nema igrača s "genetskim predispozicijama vođe", čime Dinamove svježe probleme objašnjava Zoran Mamić.



Uoči puta u Koprivnicu, na poprište jedne od težih blamaža u novijoj klupskoj povijesti, trener "modrih" izdvojio je skupinu starijih igrača od kojih očekuje da izvuku momčad na površinu iz depresije u koju je zapala.



- Imamo skupinu igrača pozitivaca, koji su se nametnuli u posljednje tri godine koliko klub suvereno dominira ligom. Georg Koch posjeduje osobine vođe, baš kao što ih ima i Luka Modri ć ili Boško Balaban. Odnosi među igračima su iznimno korektni. Postoji, naravno, i skupina nogometaša koji su nezadovoljni svojom minutažom, činjenicom da igraju manje ili sjede na klupi. Međutim, od toga se ne rade nikakvi spektakli, nema narušavanja atmosfere - rekao je Ivanković.



Koch - Buljat, Drpić, Carlos, Čale - Vukojević, Pokrivač - Sammir, Mandžukić, Modrić - Balaban
Ovakve pomirljive ocjene zapravo su nezaobilazne poštapalice iz Ivankovićeva repertoara. Dinamov strateg probleme želi rješavati u četiri zida svlačionice i nikada u javnosti ne osuđuje svoje zvijezde, no ovaj put ne može baš sav "cirkus" pomesti pod tepih. Naime, sa samog klupskog vrha doletjela je ocjena da su svi u klubu nakon Amsterdama postali oholi, bahati i skloni samozadovoljstvu...



- Riječ je o normalnim prolaznim fazama u životu mladog sportaša. Vjerujte da oscilacije u igrama i ponašanju nisu ništa neobično u njihovoj dobi. Sjećam se vlastitih igračkih početaka. Kada sam sa 17 godina debitirao u drugoj jugoslavenskoj ligi, sve je oko mene zujalo. Sa 29 sam drukčijom dioptrijom gledao utakmicu, vidio na terenu i suca, i suparnike. Sve sam mogao racionalizirati.



U četvrtak se "modri" vraćaju u koprivničko minsko polje. Ovaj put odlučni da uzvrate Jurčićevimbebama za pretrpljeno subotnje poniženje.



- Očekujem bitno bolju igru nego u subotu. Utakmicu dočekujemo s velikim motivom, čak bih rekao s inatom, jer ovih 2-5 boli i provocira nas na maksimalni angažman. Nakon subote nisam mirno spavao, teško sam podnio poraz i zato želim da se revanširamo Slavenu. Ne namjeravamo čekati zagrebački uzvrat da čekiramo kartu za polufinale Kupa, već u četvrtak ćemo s naglašenom željom krenuti prema tom cilju.



Jamstvo da reprize dvoboja s "farmaceutima" neće biti Ivanković dobiva u povratku dvojice reprezentativaca. Modrić će preuzeti kapetansku vrpcu i ponovno zagospodariti Dinamovom igrom, dok bi oporavljeni Drpićtrebao učvrstiti obranu koja je u subotu igrala meč pod narkozom.



- Ne možemo računati na Ettazbog crvenog kartona, na njegovo mjesto uskočit će Buljat. Još važem između Sammirai Vrdoljaka, odlučit ću kada vidim teren i uvjete za igru. Na lakšu ozljedu žale se Schildenfeldi Šokota, ali obojica će biti u kadru za utakmicu. 





Ivankovićje pogledao sekvence Rennesove utakmice sa Strasbourgom i kaže da konačnih 0-3 vara jer je Dinamov suparnik promašio četiri "mrtvaca" i pogodio vratnicu prije nego je stigla suparnikova kazna. Rennes je u profesorovoj analizi momčad koju se ne može zdrobiti naletima u brišućem letu, nego se do željenih 2-0 može doći samo strpljivom, odgovornom i dobro organiziranom igrom.

Protiv Rennesa bez srljanja





U potrazi za Modrićevim nasljednikom "modri" su do jučer bacali udicu prema inozemnim kapitalcima, ali u srijedu je Ivanković prvi put otkrio da u klubu razmišljaju i o unutrašnjim rezervama. Kao budući "playmaker" nameće se Milan Badelj, nogometaš koji, prema riječima Božidara Šikića, konstitucijom i igračkom inteligencijom podsjeća na Zidanea, ali "ima stanovitih problema s plućima". Badelj je trenutačno na školovanju u majstorskoj radionici Edina Mujčina, skuplja iskustvo u trećeligašu Lokomotivi.

Od Moraisa do Badelja





Dražen Krušelj
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. ožujak 2024 08:42