CROPIX
STIGLE NOVE KAZNE

ZBOG LUDOG NOGOMETNOG VIKENDA KAŽNJENI SVI NAJVEĆI HRVATSKI KLUBOVI Dinamo je prošao najgore, a na udaru su opet i Hajduk i Rijeka

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 07. prosinac 2016. 13:37

Disciplinski sudac HNL Saša Pavličić Bekić kaznio je Dinamo s 35.000 kn zbog zbivanja na utakmici s Rijekom. Maksimirski klub morat će platiti zbog ponašanja njegovih navijača. Naime, 20.000 kn stoji ih ružno skandiranje na račun suparnika "Šugava Rijeko...", a jednako toliko i upotreba pirotehničkih sredstava, prvenstveno velikog broja baklji.

Disciplinski sudac stoga se odlučio na jedinstvenu kaznu od 35.000 kn. Nogometaš Rijeke Marko Vešović platit će 5.000 kn zbog izjava koje je dao nakon utakmice i ukupnog ophođenja pred novinarima.

Vešović je prekršio disciplinski pravilnik i kodeks ponašanja profesionalnih igrača. Pomoćnik sportskog direktora Rijeke Ivan Mance, zbog isključenja suspendiran je na dvije utakmice, a igrač Alexander Gorgon, koji je dobio dva žuta kartona, pauzirat će jedan susret i platiti 3.000 kn.

Maksimirski dvoboj nije jedini dao posla disciplinskom sucu, tako su navijači Hajduka, pripadnici Torcide, u Koprivnici čupali sjedalice i bacali baklje, zbog čega Hajduk mora platiti 12.000 kn, a Slaven Belupo kao organizator utakmice 9.000 kn. Igrač Rijeke Aljoša Vojnović, koji je isključen u Splitu, ima jednu utakmicu stanke i 3.000 kn kazne.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 12:45