Igor Cvitanović i Zoran Mamić
 Foto: Goran Mehkek / CROPIX
'OVO ĆE TRAJATI DUGO, DUGO...'

ZORAN MAMIĆ USHIĆEN NAKON POSJETA HRVATSKOJ 'Potvrdilo se ono što je moj brat Zdravko rekao: 'Ovo ste gledali sad i nikad više!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. kolovoz 2017. 10:27

Zoran Mamić, trener Al Aina, kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a bivši šef struke zagrebačkih Modrih nakratko je svratio na otok Murter. Na TV ekranu pratio je derbi na Rujevici, a nakon toga se uputio na Kornate. Dan kasnije već je bio u Ujedinjenjenim Arapskim Emiratima.

Mamić i njegov Al Ain bili su na pripremama u Austriji mjesec dana, posljednju utakmicu na pripremama odigrali su protiv Dinama 2 i pobijedili 3:1. Nakon toga uslijedila su tri slobodna dana, što je Mamić iskoristio za posjet Murteru i Kornatima. Već 21. kolovoza, Al Ain igra četvrtfinale azijske Lige prvaka protiv prvaka Saudijske Arabije, Al Hilala.

Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Vraća se gdje je bio

Nakon što je završila utakmica na Rujevici, nakon što je Dinamo uspio srušiti nepobjedivost Rijeke na tom stadionu, Zoran Mamić bio je ushićen.

- Eto, potvrdilo se ono što je moj brat Zdravko rekao nakon finala Kupa u Varaždinu. Bio je pravi prorok kazavši: “Ovo ste gledali sad i nikad više!” Upravo tako, više nikad nitko neće vidjeti sezonu 2016/17. Dinamo se vraća na poziciju koja mu pripada, na onu vodeću. Opet počinje Dinamova vladavina, više ga nitko ne može skinuti s prvog mjesta, opet idu Dinamove godine i trajat će dugo, dugo... - kazao je Mamić.

Posebno se osvrnuo na mladog Dinamova trenera Marija Cvitanovića.

- Izbor Cvitanovića za trenera bio je sjajan potez, zaista se mora naglasiti da je uspio u vrlo kratkom vremenu posložiti kockice i od Dinama napraviti - momčad! Svaka mu čast, ima sve pohvale od mene, impresioniran sam kako je u tako kratkom razdoblju uspio napraviti tako sjajan posao. Cvitanović je trener Dinama za budućnost, on će s momčadi napraviti velike stvari, za to apsolutno ima kapaciteta.

Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Pričali smo o tome kako je Dinamo od momčadi koja je nakon priprema i na samom početku sezone izgledala zbunjeno, nesigurno i nedorečeno, naglo postala mnogo bolja, te napravila odlične rezultate. Iako u Gradskom vrtu nije bilo impresivno, osvojen je bod, a nakon toga u dva velika derbija pali su Hajduk i Rijeka. Modri su praktički na startu nove sezone iz tri derbija izašli neokrznuti, preuzeli vodstvo na ljestvici.

Mamić drži da će se tu zadržati i da ih više nitko ne može skinuti.

- Vidite, u ova dva posljednja derbija s Hajdukom i Rijekom posve se vidjela trenerova ruka. Moglo se točno zamijetiti kako je Cvitanović uspio uspostaviti momčadsku igru, lijepo se može zapaziti kako se više ne teži isključivo individualnim rješenjima, kako igra ima glavu i rep, kako se ocrtavaju određeni automatizmi u igri koji su neophodni za velike stvari. Naravno, sve je to na samom začetku, ali vidjet ćete kako će Dinamo bivati sve bolji i bolji. Cvitanović će i dalje nadograđivati igru i uskoro će momčad izgledati još bolje, jače, iz utakmice u utakmicu vidjet ćete sve veći napredak. Zaista sam impresioniran trenerskim uratkom Marija Cvitanovića.

Jasno, nije Zoki samo hvalio, vidio je i nedostatke u Dinamovim prezentacijama.

- Vidi se i to se uopće ne treba kriti, Dinamo nije adekvatno tjelesno pripremljen! Međutim, držim da će Cvitanović sada, u vrijeme stanke zbog nastupa reprezentacije, poraditi i na tom segmentu. Kad momčad bude adekvatno tjelesno spremna, a uz ovakvu momčadsku igru koju pokazuje, Dinamo će biti izvrstan. Na domaćem i europskom planu. Nakon ovoga što sam vidio, ogromni sam optimist, Dinamo će uskoro biti na najvišoj razini.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
20. travanj 2024 13:07