Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media
STOPER SE PRETVARA U KLASU

HRVATSKA JE U NJEMU DOBILA ĆORLUKU 2.0 'Niti jednog trenutka nismo sumnjali u njega, trenutno igra nogomet života'

Piše: Augustin PalokajObjavljeno: 08. listopad 2016. 14:55

U pravoj golijadi kojom je hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila (6-0) reprezentaciju Kosova u utakmici 2. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo svoj doprinos dao je i Rijekin branič Matej Mitrović.

Igrala se 64. minuta kada je Brozović ubacio s lijeve strane, a Mitrović iskoristio izlazak domaće obrane, ušao u prazan prostor, nogom dočekao loptu na drugoj stativi i poentirao za četvrti pogodak Hrvatske. Nakon što je Mandžukić u prvom poluvremenu s tri pogotka (6’, 24’ i 35’) praktično riješio utakmicu, Mitrović je otvorio obranu Kosova u nastavku, nakon čega su slijedili pogoci Perišića u 83. i Kalinića u 90.

prvijenac Bio je to prvi gol u reprezentativnom dresu za Mitrovića, koji je nakon serije nastupa u mlađim selekcijama prvi poziv u seniorsku reprezentativnu vrstu dobio još u eri Nike Kovača. Za prijateljski ogled s Argentinom 2014. u Londonu uskočio je na mjesto ozlijeđenog Schildenfelda, a Ante Čačić pozvao ga je zbog izostanka Lovrena. No, aktualni hrvatski izbornik nije Mitrovića pozvao samo zbog popunjavanja brojnog stanja. Rijekin branič u igru je ušao na početku drugog poluvremena umjesto Ćorluke i nakon Brajkovića, Leovca, Benka i Kramarića postao peti igrač Rijeke koji je zaigrao za hrvatsku reprezentaciju u nekoj od kvalifikacijskih utakmica.

Mitrović
Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media

Bijeli dres 22-godišnji Požežanin obukao je još u rujnu 2013., a u pripremnom dijelu aktualne sezone nakratko je bio isključen iz prve momčadi. Razilaženja s upravom riječkog kluba oko visine novog ugovora riješena su relativno brzo i Mitrović je potpisao novi ugovor koji ga za Rijeku veže do 2019. i odmah se vratio u udarnu postavu.

Matjaž Kek kao bivši izbornik slovenske reprezentacije ima razumijevanja za reprezentativne obveze svojih igrača, ali vrlo često negoduje kada se poziv u nacionalnu vrstu pretvori u izlet. No izostanak Mitrovića s Rujevice zasigurno ne ulazi u tu skupinu. Zadovoljan igrom hrvatske reprezentacije, ali i nastupom Mitrovića bio je i zamjenik sportskog direktora Rijeke Ivan Mance.

- Hrvatska je odigrala odlično, što najbolje pokazuje rezultat - ističe Mance koji ima samo riječi pohvale i za svog igrača. - U sve se uklopio i Mitrović za kojeg nismo ni sumnjali da će sve odraditi kako treba. Ove sezone igra najbolji nogomet i zaslužio je poziv u reprezentaciju. Mislim da ga je nakon prikazane igre protiv Kosova i opravdao - ističe Mance.

Linker
24. travanj 2024 11:14