Screenshot: Twitter
NESTAŠNI DEČKO HR NOGOMETA

HRVATSKI BALOTELLI OBJASNIO TRENUTAK LUDILA 'Htio sam postići još koji pogodak, ali trener me sačuvao od isključenja'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 07. prosinac 2016. 14:36

Marko Livaja zabio je odličan gol i donio bod Las Palmasu kod Alavesa (1:1), njegov pogodak u 57. minuti poništio je bolju igru domaćina u prvom dijelu, no u nedjelju je na portalima u fokusu bio Livajin bijes nakon što je zamijenjen u 68. minuti. Napucao je torbu s medicinskom opremom stacioniranu pokraj klupe, a da ima šut vidi se po tome koliko je poletjela. Neki će reći da je Livaja opet izgubio glavu, međutim trener Quique Setien čvrsto je stao na njegovu stranu, nikakvih problema i posljedica nema. Marko je vjerovao kako može pomoći ekipi da potpuno okrene utakmicu i zato mu je bilo krivo što je završio na klupi.

- Imam razumijevanja za Livaju, znam njegov karakter i sigurno zbog ovog poteza neću mijenjati dobro mišljenje koje imam o njemu - pričao je Setien.

Mirisao je drugi gol

Nazvali smo Livaju, mirno nam je prokomentirao:

- Odigrali smo dobru utakmicu u drugom poluvremenu, u prvom nam je bilo teško jer imali smo dosta dug i težak put. Ostao je žal što nismo uzeli sva tri boda, stvarali smo dosta šansi, plod čega je taj gol koji sam zabio. A što se tiče te reakcije, moja je pogreška što se to dogodilo. Odmah sam popričao s trenerom, objasnio je kako me izvadio zato što me htio sačuvati jer je vidio da su navijači i igrači domaće momčadi radili pritisak na suca da mi pokaže drugi žuti karton. Kazao sam - OK. I to je to - pomirljivo priča Livaja koji ima dobar odnos s trenerom:

- Ne ljuti se na mene, zafrkavali smo se poslije utakmice, rekao sam mu “Gledajte, mirisao je drugi gol, počeli smo stvarati šanse, znam da ni ja ni ekipa prvi dio nismo dobro igrali, no probudili smo se, zato mi je bilo žao što sam izašao“. Na kraju moram reći da je trenerova odluka bila ispravna. Doista su nakon svakog mojeg duela ili bilo čega napadali arbitra da me isključi. Gužva je krenula kod jednih škarica koje sam opalio, a protivnički je igrač ušao u blok.

Kolektiv je najvažniji

Osjećali ste da biste mogli zabiti još jedan.

- Jesam, super smo igrali, stvarali šanse, ma nebitno je, dao ga ja ili netko od suigrača.

U Hrvatskoj su prve reakcije bile: Livaja taman zablistao, pa opet upucao samog sebe.

- Dobro, u nas je to tako, ne opterećujem se time. Dosta razgovaram s trenerom, stvarno je zadovoljan mojim ponašanjem i svime. Poštujem svakoga, jednom se prije tri-četiri godine dogodilo u Italiji, u Atalanti, da sam na pogrešan način reagirao, no vjerujem da se to više nikad neće ponoviti u mojoj karijeri. Prošlost ne mogu promijeniti, a to što će ljudi pisati da sam problematičan, da nemam mozak, time se ne zamaram. Svatko ima svoje mišljenje i neka ga iznosi kako želi.

Trener je prihvatio kako to nije upereno protiv njegova autoriteta.

- Ne, ne, nemam stvarno ništa protiv njega. Igrao sam dosta utakmica, nešto sam bio i ozlijeđen, zadnjih mjesec i pol startao je Araujo, a ja ulazio. Mogu reći da sam stvarno zadovoljan, dao sam tri gola, imam tri asistencije, zasad je super.

Zapravo, prekinuli ste post.

- Vidite kako je to, samo se gleda pogodak. Iskreno mogu reći, ovu utakmicu sam igrao loše, a zabio sam gol, dok sam često igrao dobro, a nisam bio strijelac. Nekad je zbilja bolje igrati loše i dati gol. No, nisam igrač koji pati od pogodaka, da svi pričaju o meni kako zabijam, a ekipa da se bori za ostanak. Kolektiv je najbitniji. Dobro radim na treningu i sve će doći na svoje.

Las Palmas je sjajno krenuo u sezonu, sada je na desetom mjestu.

- Uvijek igramo otvoreno i kvalitetno, dajemo i primamo, svakoga možemo iznenaditi. Imamo 16 igrača s Kanarskih otoka, malo nas je stranaca, gajimo igru od noge do noge. Meni se to sviđa. Dobro sam se priviknuo.

Čak ponajbolje od svih klubova u kojima ste bili.

- Tako je. Iako mi je i u drugom klubovima bilo dobro. Sad imam godine u kojima moram biti ozbiljan, to mi je pomoglo da brže sazrijem. Iako znam da se na mene drugačije gleda i da se potencira i najmanja glupost koju napravim.

Linker
28. travanj 2024 17:34