REUTERS/Phil Noble / REUTERS
DRUŠTVENE MREŽE GORE

HRVATSKOG REPREZENTATIVCA 'NAPADA' ČITAVI OTOK, ALI KLOPP NE DA NA HRVATA Veliki Frank Lampard također brani Dejana Lovrena: 'Nije on jedini krivac!'

LIVERPOOL Engleski mediji i društvene mreže napali Dejana Lovrena zbog kiksa prilikom prvog pogotka Seville
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 16. rujan 2017. 01:34

Velika se priča zakotrljala oko Dejana Lovrena. Promašio je loptu, a Sevilla zabila gol za 1:0 (završilo 2:2). Pogreška je očita, ali komentari u engleskom medijima i još više na društvenim mrežama Liverpoolovih navijača govore o plitkim pogledima s kojima mnogi donose stavove o nogometu.

Riječi trenera Redsa Jürgena Kloppa da je to samo stvar koncentracije definitivna su istina. Loše je po Lovrena što je već kroz karijeru imao problema s usredotočenošću na zbivanja na terenu, i što mu zbirka kiksova nije mala, pa je gnjev očito akumuliran, ali frapantno je da u miljeu Liverpoola nakon dobrih igara Lovrena dižu u nebo, a nakon pogreške ga sahranjuju. Pogotovo što već duže igra na daleko višim razinama nego nekad i s rijetkim kiksovima. Stoga je čudnije da su mu taj jedan toliko uzeli za zlo.

Gomezov lajk

Instagram je “pregorio“, nakon što je ustanovljeno kako je desni branič Redsa Joe Gomez “lajkao“ objavu jednog od navijača u kojoj se obraća njemu: “Možeš li preuzeti mjesto kao stoper, bolestan sam od Lovrenove igre na toj poziciji, znam da ćeš to dobro obaviti“, kako piše Mirror.

Britain Soccer Football - Swansea City v Liverpool - Premier League - Liberty Stadium - 1/10/16
Liverpool manager Juergen Klopp celebrates with Dejan Lovren at the end of the match 
Reuters / Stefan Wermuth
Livepic
EDITORIAL USE ONLY.
Reuters / Stefan Wermuth Livepic / REUTERS

Klopp je odbacio takve kvalifikacije hrvatskog reprezentativca:

- Nema previše smisla da budemo frustrirani zbog jedne pogreške - kazao je trener.

Frank Lampard, legenda Chelseaja i Engleske, govori pak da Lovren nije jedini igrač Redsa koji se osramotio sa Sevillom.

- Najgore je napraviti pogrešku u svojem petercu. Lovren je bio na pravom mjestu i očistio bi to u devet od deset slučajeva. Ali gdje je stajao Moreno? On je bio predaleko i ništa nije mogao pomoći, a logično bi bilo da bude spreman ako suigrač pogriješi da to ispravi. To bi on trebao raditi u toj poziciji. Dakle, to su dva kiksa za 1:0 - komentirao je Lampard za BT Sport.

Soccer Football - Champions League - Liverpool vs Sevilla - Anfield, Liverpool, Britain - September 13, 2017   Liverpool's Dejan Lovren in action   REUTERS/Phil Noble
REUTERS/Phil Noble

Liverpool je primio pet komada od Manchester Cityja, istina s igračem manje, u toj utakmici Lovren je sjedio na klupi, nakon reprezentativne akcije, stoperi su bili Matip i Klavan. Svi koji žele objektivno analizirati Lovrena odavno znaju sve njegove igračke vrline, fizičku moć, duel igru, brzinu, kao i da je imao pogrešaka koje su se nekad jako vidjele.

Opet će ga hvaliti

Prije tridesetak godina čuveni radijski reporter Ivo Tomić za jednog drugog igrača, tada golmana Tomislava Ivkovića, govorio je “Katkad perfektan, a katkad defektan“. I Ivković i Lovren napravili su vrlo zapažene karijere. Ako Klopp bude i dalje vjerovao Lovrenu, a vrlo vjerojatno hoće, neće dugo trebati da ga nakon neke dobre prezentacije, pogotovo gola, navijači i mediji u Engleskoj opet uzdižu u nebesa. Tako to tamo očito mora biti...

Linker
15. travanj 2024 14:21