CROPIX
UGODNO IZNENAĐENJE

HRVAT OSVAJA ENGLESKI NOGOMET! 'NIKSI' EKSPRESNO POSTAO MILJENIK NAVIJAČA Otac Joško kaže: 'Ovo je normalna stepenica više za njega'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 23. rujan 2017. 11:10

Momčadi s Goodison Parka sezona možda općenito nije krenula prema željama i sukladno velikom novcu uloženom u igrački kadar, ali unatoč tome bivši hajdukovac Vlašić u niti tri tjedna koja je proveo na Otoku postao je miljenik navijača. I u trećem nastupu za “Toffeese”, drugom u početnoj postavi, u srijedu navečer u 3:0 domaćoj pobjedi protiv Sunderlanda, pokazao je kako je Everton doveo – klasu, piše Slobodna Dalmacija.

“Daily Mail” Vlašića je ocijenio sa 7,5, drugom najvećom ocjenom u momčadi iza dvostrukog strijelca Dominica Calvert-Lewina koji je dobio osmicu.

Vlašiću je po “Liverpool Echou” za 81 minutu provedenu na terenu zaslužio sedmicu, također drugu (dioba) najveću ocjenu u momčadi. A i navijači su na portalu “Liverpool EchoaVlašića (do jučer poslijepodne) ocijenili s prosječnom ocjenom 6,9. Opet je bio pri samom vrhu.

- Brzo postaje miljenik navijača sa svojim pokretljivim, aktivnim, hitrim stilom igre, direktnošću kao i borbenošću u obrambenom dijelu. Samo su ga centimetri dijelili od toga da jedan njegov snažan udarac završi u golu, a drugi je završio u vanjskom dijelu mreže – opisali su njegovu izvedbu u “Echou”. Bilo je Vlašića baš po cijelom terenu.

Alex Livesey/Getty Images
Getty Images

Nakon što je koncem kolovoza pristupio Evertonu, već nakon samo nekoliko treninga debitirao je ulaskom s klupe u ligaškom ogledu protiv Tottenhama. Potom je Vlašić premijerno nastupio i u početnoj postavi na startu grupne faze Europske lige na gostovanju kod Atalante.

- Za Nikolu je sve ovo bio samo logičan iskorak, normalna skalina koju je napravio. Možda malo veća skalina nego inače, ali za njega sasvim normalna – kaže nam Nikolin otac Joško Vlašić.

Niksi se baš ekspresno prilagodio na novu sredinu, svlačionicu u kojoj su veličine poput trenera Koemana ili Waynea Rooneya, po mnogima najjaču ligu svijeta...

- Zadovoljan je kako se sve dosad razvija. Nikola je siguran u sebe, pun samopouzdanja. Dobro zna arsenal mogućnosti koji ima i stvarno uživa u Evertonu. Gušta otkrivati engleski nogomet, ali i u tome da oni otkrivaju njega – rekao nam je Joško Vlašić.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE OVDJE!

Linker
25. travanj 2024 17:34