Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
'POZVAO JE ONE NAJBOLJE'

IMA I ONIH KOJI PODRŽAVAJU ČAČIĆEV 'ZABETONIRANI' POPIS Čemu netko novi? Nemaš zapravo koga pozvati za desnog bočnog, tko je ta kvaliteta za Vatrene?

'ZABETONIRANI’ POPIS Milivoj Bračun, Elvis Scoria i Danijel Pranjić podržavaju izbornika u nepozivanju novih igrača
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. ožujak 2017. 00:19

Nema Vedrana Ćorluke, nema Šime Vrsaljka, obrana je prepolovljena, a Ante Čačić ne poziva nikoga novog, oslanja se na one koje je već pozvao i prije saznanja za ozljede spomenutog dvojca. Je li dobro postupio?

- Ozljede Ćorluke i Vrsaljka zaista su hendikep, slučajni skup nesretnih okolnosti. Ali potpuno se slažem s Antom Čačićem, nema potrebe pozivati nikoga novoga u reprezentaciju. Izbornik je pozvao najbolje, u njih vjeruje, čemu sad pozivati nova imena? Tin Jedvaj je igrao Ligu prvaka na poziciji desnog beka, prema tome tu smo pokriveni. Naravno da će Vrsaljko nedostajati, ali držim da na poziciji desnog beka onda nemamo boljeg od Jedvaja - kaže Milivoj Bračun.

Izbornik odgovoran

Hrvatska i inače nema veliku bazu kad se radi o modernim bočnim igračima...

- Nemaš zapravo koga pozvati za poziciju desnog bočnog, tko je ta kvaliteta za Vatrene? Zapravo u HNL-u ima jedan, ali nije naš. Ristovski iz Rijeke. Da je on naš, onda bih zamjerio Čačiću što ga nije pozvao nakon ozljede Vrsaljka, ovako je izbornik dobro postupio. Bez daljnjega sam na Čačićevoj strani. Također i kad se radi o stoperima, imamo tu Mitrovića, Leškovića... Sigurno da u budućnosti računa i na Lovrena, ali bio je ozlijeđen pa nije igrao, tu je izbornik također logično postupio - zaključuje Bračun.

Elvis Scoria kaže slično...

- Izbornik odgovara za sve, pa tako i za pozivnice. On drži da u ovom trenutku ima dovoljno kvalitetnih igrača koji mogu nadomjestiti one koji ne mogu igrati zbog ozljeda. Tu ne vidim nikakav problem. Čačić je sigurno dobro razmislio tko mu treba, a tko ne.

Jedna od najtežih pozicija

Kad se radi o pozicijama bočnih igrača, kazat će:

- Na pozicijama braniča, desnim i lijevim, došlo je do evolucije. Teško je naći kompletne igrače, one koji igraju fazu obrane, a da se onda u sljedećem napadu priključuju u ofenzivnom dijelu. Nema previše takvih kvalitetnih igrača na cijelom Globusu. Pozicija braniča je jedna od najtežih u današnjem nogometu. Moraš biti dobar u obrani, a isto tako i prema naprijed. Momčad koja preko braniča ne odlazi u napad, posebice na svom terenu, teško može napraviti razliku. Vrsaljko spada u sam vrh, a iza njega nemamo mnogo igrača za koje se može kazati da mogu odigrati na njegovoj razini. Ima jedan, ali taj se oprostio od reprezentacije, o Srni je, naravno, riječ - zaključio je Scoria.

A kad se govori o braničima, onda svakako dosta toga ima za kazati i bivši Vatreni Danijel Pranjić.

- Izbornik očito misli da u krugu reprezentacije ima one igrače koji mogu zamijeniti one kojih nema. Znači da je njegova odluka o nepozivanju novih dobra. Vjerojatno će na desnom boku tražiti rješenje s Jedvajem - kaže Pranjić.

Lijevi bočni koji trenutačno igra u Kopru, kazao je gotovo identične rečenice kao Scoria.

- Znate što, svuda je teško pronaći dobre bekove. Nakon oproštaja Srne, ostali smo dosta tanki i na desnom boku. Jer tu je kao super kvalitetni, onaj iz samog vrha, ostao samo Šime Vrsaljko. Makar Jedvaj može tu poziciju također odigrati jako dobro. Užasno mi je žao što se Šime ozlijedio jer igra vrhunski. No, ne sumnjam da će Jedvaj dobro odraditi svoj zadatak - zaključio je Pranjić.

Linker
24. travanj 2024 12:27