TRI PUTA TJEDNO NA DIJALIZI

IVAN KLASNIĆ KREĆE U TREĆU NAJTEŽU UTAKMICU ŽIVOTA TRAŽEĆI NOVOG DONORA 'Bratu je gore od mene jer mi ne može pomoći. Prihvatit ću što bude...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. rujan 2016. 14:48

Ivan Klasnić treći put kreće u najveću utakmicu svoga života. Prije devet godina su bivšem Vatrenom prvi puta dijagnosticirani problemi u radu bubrega, zbog čega je podvrgnut transplantaciji, a donor je bila njegova majka. Tijelo je međutim odbacilo novi organ...

Nekoliko tjedana kasnije, iz Njemačke su stigle sjajne vijesti: očev bubreg tijelo Ivana Klasnića je prihvatilo, a on se uspješno vratio nogometu. Devet godina nakon te drame iz Njemačke su stigle najgore moguće vijesti: očev bubreg više ne funkcionira ispravno i umirovljeni 36-godišnji napadač mora krenuti u novu životnu bitku!

A kako donosi njemački Bild, ovaj mu je put bubreg ponudio brat Josip, no Ivanovo tijelo razvilo je antitijela na organe od članova obitelji...

- Josip se osjećao gore od mene jer mi nije mogao pomoći. Prihvatit ću što bude. Kad ti život visi o koncu, moraš prihvatiti sudbinu”, kaže Klasnić za Bild.

U prijevodu, ne pronađe li se živi donor, Klasnić će morati čekati organ preminule osobe. A u Njemačkoj to čeka osam tisuća ljudi, odnosno takvo čekanje u prosjeku traje sedam godina. U Hrvatskoj bi bilo nešto kraće, ali Klasnić se ne može registrirati jer ne živi u našoj zemlji.

- Trenutačno sam u Hamburgu uz obitelj i prijatelje. Samo se u jednoj zemlji mogu registrirati kao tražitelj organa, što mi teško pada, priznao je Klasnić.

Čekajući transplantaciju spasa, 36-godišnjak je sada primoran triput tjedno odlaziti na petosatnu dijalizu. I čekati. Kako bi još jednom pobijedio.

Ivane, uz tebe smo!

Linker
20. travanj 2024 05:23