SJAJAN POSAO KATALONACA

IVAN RAKITIĆ DOBIO NAJBOLJI MOGUĆI POKLON ZA 29. ROĐENDAN Hrvat potpisao s Barcom do 2021.: Plaća se povećala, a od odštetne klauzule boli glava

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. ožujak 2017. 15:34

Nakon dosta pregovora i odgađanja, Ivan Rakitić danas je potpisao novi ugovor s Barcelonom i to na svoj 29 rođendan. Hrvatski reprezentativac produžio je vjernost katalonskom klubu do 2021. godine, a odštetna klauzula penje se na 125 milijuna eura. Kad bi odradio do kraja, imao bi 33 godine i već bio pred krajem karijere.

Rakitić je u Barcelonu stigao u ljeto 2014. nakon što je sa Sevillom osvojo Europsku ligu. Tada je sklopio ugovor na sedam milijuna eura bruto godišnje, što je oko 4,5 milijune neto.

Nevjerojatna je ljubav navijača Barcelone prema njemu, u susretu s PSG-om nije blistao, a kad ga je trener zamijenio dobio je snažan pljesak s tribina. Neka je posebna veza između Katalonaca i hrvatskog igrača.

Predsjednik Bartomeu i Uprava iznimno ga cijene i ne čudi što su ovime odagnali sve dvojbe gdje će nastaviti karijeru. Rakitić nikad nije dvojio da je Barca jedini klub, koji ga istinski zanima, i znalo se da će do novog ugovora doći. Najavljen je još prošlog ljeta.

Jedini podatak koji nije procurio je koliko će zarađivati. Naravno da bi svaki igrač želio uzeti što više, međutim Barcelona ima ograničenja zbog visokih plaća koje daje najvećim zvijezdama i premda brojka nije objavljena neslužbeno se spominje da će Rakitić u sljedeće četiri sezone primati 5 do 5,5 milijuna eura godišnje. U svakom slučaju, sve je dogovoreno.

Linker
20. travanj 2024 09:43