Messi i Šimunović
 Reuters / Russell Cheyne Livepic
PIŠE D. OLIVARI

JOZO ŠIMUNOVIĆ UOČI EL CLASICA PROGOVORIO O VELIKOM MESSIJU 'Misliš da si ga zaustavio, a onda odluči sve'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. prosinac 2016. 18:31

U Glasgowu se još uvijek slavi. Naravno, vesele se navijači Celtica. Jozo Šimunović poslao nam je video na kojem se vidi kakvo je oduševljenje vladalo na Hampden Parku, gdje je njegova momčad osvojila tamošnji Liga kup pobijedviši Aberdeen sa 3:0. Razlog je slavlje bio je još veći i posebniji, jer je to bio već 100. veliki naslov Celtica u klupskoj povijesti! Legendarni škotski klub ima 47 naslova prvaka, 36 FA kupova, 16 Liga kupova te jedan naslov prvaka Europe.

- Bilo je zaista fenomenalno. Atmosfera je i inače sjajna na našim utakmicama, ali ovog puta bila je posebno veličanstvena, jer je to bio stoti trofej kluba. Osim toga, tri godine se čekalo na taj trofej u Liga kupu. Pjevalo se, veselilo se, vladalo je pravo ludilo - priča nam Šimunović, koji je u finalu sjajno odigrao svih 90 minuta.

Isto tako je vrlo dobru partiju Šimunović ponudio u Ligi prvaka protiv Barcelone, nekoliko dana prije nego što je osvojio Liga kup. Istina, Barcelona je pobijedila na Celtic Parku sa 2:0, ali Šimunić je bio pravi, odradio je svih 90 minuta protiv Katalonaca.

- Dobro smo igrali, baš dobro. Kod vodstva Barcelone od 1:0 imali smo ‘mrtvu’ šansu, mogli smo lagano izjednačiti. Međutim, nismo, a onda je Messi zabio iz kaznenog udarca i sve je bilo gotovo.

Lionel Messi je osim tog pogotka iz jedanaesterca zabio i onaj prvi gol Barcelone. Kako je bilo igrati protiv velikog Argentinca?

- Iskreno, nisam imao osjećaj da igram protiv Messija i velike Barcelone. Igrao sam kao da igram neku sasvim normalnu, običnu utakmicu. Menadžer Rodgers nam je rekao da igramo bez pritiska, da igramo kao što znamo... Ali naravno, kad igraš protiv Messija, vidiš da je neka druga klasa, da odskače na terenu. To se vidi iz svakog poteza. On sam preokrene utakmicu. Jednostavno je čudesan nogometaš. Međutim, iako je zabio dva pogotka, zaustavljali smo ga, nije uvijek prošao. Kazao bih da smo odigrali taktički savršenu utakmicu. Kad se sjetite da su nas na Camp Nouu dobili sa 7:0 u rujnu, onda je sad bilo jasno da smo odigrali mnogo bolje. Da smo iskoristili taj zicer, mogli smo ostvariti i pozitivan rezultat.

U subotu se igra Clasico, za koga će navijati Šimunović?

- Navijat ću za naše Hrvate!

To znamo, ali na jednoj strani su dvojica, Luka Modrić i Mateo Kovačić, na drugoj Ivan Rakitić. Dakle, za koga ste, Real ili Barcelonu?

- Navijam da sva trojica postignu golove.

Kakav diplomatski odgovor...

- Mogu još i bolje, neka pobijedi bolji, ha, ha, ha... A Luka, Kova i Raketa neka budu među strijelcima. Ma, to će sigurno biti spektakularna utakmica. Istina jest da Barcelona zaostaje šest bodova za Realom u Primeri, ali pobjedom ostaje u igri. Poraz bi ih sigurno dosta udaljio iz utrke za naslov. Ne mogu na temelju onoga kako su igrali protiv nas kazati u kakvoj su formi, ali kad imate u momčadi Messija, onda forma momčadi u datom trenutku ne treba biti najbitnija. Messi je u stanju sve sam riješiti. Tako je, uostalom, napravio i protiv nas. Dobro smo se nosili, a onda je on odlučio sve.

Football - Celtic v Dundee United - Ladbrokes Scottish Premiership - Celtic Park - 25/10/15
Celtic's Jozo Simunovic in action
Action Images via Reuters / Graham Stuart
Livepic
EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
Action Images via Reuters / Graham Stuart / Action Images via Reuters / Graham Stuart

Šimunović izvrsno igra u posljednje vrijeme, nakon teške ozljede vratio se na čudesan način, čovjek je od velikog povjerenja Celticova menadžera Brandona Rodgersa. Ne zaboravite, Šimunović ima samo 22 godine.

- Evo, ovaj trofej Liga kupa bio mi je šesti u dosadašnjoj karijeri. Četiri sam osvojio s Dinamom, a sad imam i dva s Celticom. Ma, zaista mi je sjajno ovdje, imamo pravog trenera, vrhunsku atmosferu u momčadi, živim izvanredne nogometne dane. Samo neka se tako i nastavi.

Linker
19. travanj 2024 15:15