POKLEPOVIĆ VJERUJE U CARRILLA

LEGENDARNI ŠPACO PONOVNO ZAVRŠIO U BOLNICI 'Opet moram pod nož. Ali, ajde, proći će i to! Hajduk? Ma prolazimo, nisu ovi Danci ništa posebno'

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 02. kolovoz 2017. 16:23

U Splitu pa gotovo pravo opsadno stanje, od ponedjeljka u 17 sati krenuo je doslovno juriš navijača Hajduka na ulaznice. Dugi repovi su na brojnim prodajnim mjestima od stadiona preko Cro Fan shopova, strpljivo se čeka i po “zvizdanu”, nesnosnoj vrućini, tako da su u utorak do 11 sati prodane čak 16.623 ulaznice, pa je sasvim izvjesno da će Poljud biti pun, da će brojni navijači Hajduka predstavljati dvanaestog igrača “bijelih”.

Još u Danskoj, trener Hajduka Joan Carrillo poslije odigranih 0-0 protiv Brøndbyja iskazao je svoju opreznost i iznio stajalište po kojemu su šanse za plasman u play-off za Europsku ligu podjednake, 50:50 posto.

No, to nije objektivna procjena nego tipično kalkulantska prognoza, jer Hajduk je bolja, kvalitetnija momčad, tako da je prolaz “bijelih” realan. Čak i da se održala prvotna kazna Hajduku, to kad je Uefa odredila da će se u Splitu, na Poljudu, igrati pred praznim tribinama. A sad kad će Hajduk uživati doslovno fanatičnu podršku svojih navijača onda se ne može drugo nego konstatirati kako je splitski klub veliki favorit.

Uefa je bitno smanjila kaznu Hajduku, tako da se svega 500 sjedećih mjesta treba izolirati, a vodstvo kluba je odlučilo izuzeti iz prodaje ne 500 nego 1500 mjesta na jugoistočnoj strani stadiona, u sektoru U.

U taboru Hajduka, posebno kod navijača, buja optimizam i nada da će se eliminirati Brøndby, ali onda i sljedeći suparnik pa da će tako “bijeli” u grupno natjecanje Europske lige. Posljednji put Hajduk je na europskoj sceni dočekao jesen 2010., dakle prije sedam godina.

Tada je trener bio Stanko Poklepović, jedan od najvećih naših nogometnih stručnjaka, koji u posljednje vrijeme ima zdravstvenih problema. Tako su mu najprije amputirani prsti na jednoj nozi, a sad je u Supetru, poslije obavljene dijalize, zapeo na jednoj stepenici pa slomio kuk tako da je potrebna kirurška intervencija.

- Vidiš što me zadesilo, propalo mi je ljeto - požalio se Poklepović iz bolnice u Splitu.

- Osuđen sam na sjedenje, sad i ležanje, opet moram pod nož. Ajde, proći će i to, važnije mi je da mogu gledati utakmice. I evo, moram kazati, gledao sam tu utakmicu Barcelona - Real 3-2, svi padaju u nesvijest na račun kvalitete, a ja sam vidio strašno sporu igru. Praktično, svi šetaju... Netko tumači kako je to bila samo prijateljska utakmica. E kume moj, nema to prvenstvena ili prijateljska, uvijek se mora igrati pod nabojem. Čak i na treningu.

A što se tiče Hajduka, Poklepović je ozaren na račun rezultata:

- Hajduku ide dobro, rezultati daju za pravo treneru Carrillu. Do sada je sve prošlo odlično, čak me ne brine ni onaj kiks u Zaprešiću. Je, ružno je to da su od 2-0 dopustili da dođe do 2-2, ali to je balun. Važan je kontinuitet dobrih rezultata.

Split, 200515.
Nogometni trener Stanko Poklepovic Spaco, pozira na terenu stadiona Poljud.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Međutim, što se tiče igre, tu je Poklepović rezerviran:

- Carrillo ima na raspolaganju dobru momčad, pardon, vrlo dobre pojedince, neke baš i iskusne. Međutim, bez obzira što vi novinari uporno tumačite kako se vidi ruka trenera u igri, ja se baš i ne bih složio. Ipak, rezultati su bitni, oni daju snagu momčadi, tako da vjerujem da će eliminirati ove Dance. Ne mogu kazati da su oni slabi, ali ipak nisam vidio ništa posebno. Pa oni su griješili u običnim, osnovnim dodavanjima, a da ne govorim kako mijenjaju strane. Je, borbeni su, disciplinirani u smislu da ne popuštaju, da se unose u duele, ali to po meni nije dovoljno za suprotstaviti se Hajduku.

Linker
20. travanj 2024 09:53