REUTERS
STRUČNI KOMENTAR

AKO JE LEGIJA MOGLA DO SENZACIJE, ZAŠTO NE BI I DINAMO? Evo zašto: Nevjerojatno, pa ne može se ista stvar dogoditi četiri puta u jednoj utakmici

Od prve minute bilo je jasno kako stoje stvari, Dinamo je igrao na “nulu”, a Sevilla plela mrežu. I samo je bilo pitanje kad će pasti prvi gol. Bez obzira što je Dinamo igrao čitavo poluvrijeme s igračem manje, mogao je i morao napraviti više. Za Sportske novosti komentira Mario Tokić.
Piše: Mario TokićObjavljeno: 03. studeni 2016. 09:29

Kad gledam Legiju i taj preokret u Varšavi, doista ne vidim razlog da Modri nisu mogli ostaviti barem bolji dojam, izgubiti s manjom razlikom. Ipak je veća kvalitativna razlika između Reala i Legije nego između Seville i Dinama, međutim ono što je Dinamo prikazao bilo je premalo za bilo kakav podvig.

Ono što me najviše iznenadilo jest da su sva četiri gola Modri primili dok su imali više igrača od suparnika u svom šesnaestercu. Nevjerojatno, zapravo, to se ne može dogoditi četiri puta u jednoj utakmici.

To je, po meni, dokaz da je formacija s pet braniča, s trojicom stopera, promašena.

Севилья - Динамо Загреб 4:0. Обзор матча. Лига Чемпионов 2016/17 - Тур 4 от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Iskreno, nakon onog poraza na Rujevici kad je Dinamo igrao u toj postavi zadnje linije, mislio sam da se nijedan trener više neće odlučiti za takvu formaciju, no Petev je ipak mislio drugačije. Vidjelo se da ta momčad nije uigrana, Schildenfeld i Sigali često su čuvali jedan drugoga, kao da su bili zbunjeni. Njih je uvijek bilo više, a Sevillini igrači svaki su put primali loptu i zabijali sami. Kao što se ono kaže - sto baba, kilavo dijete.

Jednostavno, nisu navikli tako igrati. Dinamo je s tih pet braniča imao širinu, ali nijedan od stopera nije tip “libera” koji će pokupiti dubinske lopte, nisu dečki to dosad uigravali. Također, izostala je dubina u napadu, Soudani i Fernandes jesu igrači koji mogu pobjeći i napraviti nered, ali njima nije imao tko dati lopte, vezni red tu ulogu uopće nije odradio. Možda da je Ćorić dulje ostao u igri, on je taj koji može dati loptu, ili da je šansu ranije dobio Šitum? Nedostajao je Jonas u ovakvoj utakmici, jer, jedino je Pavičić donekle išao u duel, ostali kao da su od njega bježali. A tako se ne može nešto napraviti u Europi. Nedostajalo je agresivnosti, srčanosti. Jedini koji ima previše srčanosti je Stojanović. Fizičke predispozicije su mu sjajne, ali njegova igra u obrani doista nije dobra. Ovako dobiti drugi žuti karton za faul na centru u zadnjoj minuti, teško objašnjivo.

Da zaključim, bez obzira na sve, Dinamo može bolje od ovoga, siguran sam, kad pričamo o stoperima, da Šifo, Benković i Sigali mogu dobro igrati jedan na jedan, ova im formacija stvarno ne odgovara i ne treba više s njom niti pokušavati.

Linker
04. svibanj 2024 07:50