Foto: Nikola Vilic / CROPIX
'MI SMO FAVORITI'

BIVŠI HAJDUKOVAC IZ REDOVA OLYMPIACOSA PORUČIO 'Svaka čast Rijeci, ali atmosfera s Rujevice sigurno se ne može usporediti s onom u Beogradu'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. kolovoz 2017. 16:39

Hrvoje Milić (28), lijevi bočni igrač, ovog je ljeta iz Fiorentine prešao u Olympiacos, današnjeg suparnika Rijeke. Bivši igrač Istre 1961, Djurgardensa i Hajduka veliki je optimist kad se radi o plasmanu Grka u Ligu prvaka. Olympiacos vjeruje da je hrvatski prvak protivnik kojeg će se preskočiti, da će Riječani već danas u “paklu” Pireja potpisati predaju te da bi druga utakmica trebala biti samo formalnost.

Konačno, tako se zbilo i s prethodnim suparnikom, Grci su protiv Partizana sve riješili u prvoj utakmici u Beogradu, druga je bila samo odrađivanje posla...

- Svake sezone cilj Olympiacosa je ulazak u Ligu prvaka. Iskreno, ovdje kod nas svi očekuju da ćemo se preko Rijeke plasirati u najelitnije klupsko natjecanje na svijetu. Ne radi se tu o nikakvom podcjenjivanju Rijeke, ali mi vjerujemo u sebe i ostvarenje svog cilja. Držimo da smo bolji te da nam hrvatski prvak neće moći parirati. Poštujemo Rijeku, respektiramo ih, ali realno mi smo favoriti i mislimo to opravdati već danas u prvoj utakmici, pobijediti i doći do prednosti koja bi trebala biti dovoljna - kaže nam Milić.

Prije nego su izvukli Rijeku, Grci su izbacili beogradski Partizan, u Beogradu je bilo 3:1 za Olympiacos, u Pireju 2:2...

- Mi smo već u Beogradu osigurali prolazak tom pobjedom, tako da smo u drugoj utakmici bili malo opušteniji, iako nas je trener upozoravao da se nikako ne smijemo opustiti. No, nakon tri gola i uvjerljive pobjede u gostima, došlo je do stanovitog opuštanja. Iz te utakmice svi smo izvukli pouke. Ali, kažem, ta utakmica nije mjerilo snage Olympiacosa jer smo sve riješili u prvoj utakmici. U Beogradu smo taktički odigrali jako dobro, iskoristili sve svoje šanse...

Optimisti ste vi u Olympiacosu, ali imaju i Riječani svojih aduta, kažu da je druga utakmica ipak na njihovoj prepunoj Rujevici?

- Svaka čast Rujevici i Rijeci, ali atmosfera s Rujevice sigurno se ne može usporediti s atmoferom koja je vladala u Beogradu! Ali Olympiacos takve atmosfere uopće ne uzbuđuju niti mi marimo za to, pokazali smo to konačno protiv Partizana. Da ne govorim o tome kakva je atmosfera na stadionima u Grčkoj kad se igraju veliki derbiji ovdašnjeg nogometa. Rijeka sigurno ne može u uzvratnoj utakmici igrati na kartu navijača.

Milić nadodaje....

- Vidjet će Riječani danas kakva je atmosfera u Pireju, na našem stadionu Karaiskakis. Neće biti lako igračima Rijeke igrati u toj paklenoj atmosferi. Neki igrači momčadi Matjaža Keka će sigurno prvi put igrati u takvoj atmosferi, pred više od 30 tisuća fanatičnih Grka!

Kad biste usporedili Partizan i Rijeku, tko je bolji?

- Rijeka je u - padu! Gledao sam njihovu utakmicu protiv Salzburga u gostima koju su odigrali jako dobro. Drugu utakmicu na Rujevici nisam gledao jer se poklapala s našom. Međutim, znam da nisu bili tako dobri. Izgubila je od Osijeka, kod kuće od Dinama, nisu zabili pogodak... To je znak da su u padu. Gledao sam utakmicu Rijeka - Dinamo, Modri su bili mnogo bolji, Rijeka je počela nešto igrati tek kad je imala igrača više. Rijeka mi ne izgleda dobro i moćno kao prošle sezone! Naravno, to ne treba ništa značiti, jer svaka je utakmica priča za sebe. Sigurno se nećemo opustiti kao u drugoj utakmici protiv Partizana jer znamo da što nam nosi ulazak u Ligu prvaka, Rijeku nećemo podcijeniti.

Split, 240416.
Stadion u Poljudu.
Nogometna utakmica 33.kola MaxTV Prve HNL izmedju Hajduka i Rijeke.
Na fotografiji: Hrvoje Milic.
Foto: Vojko Basic / CROPIX
Foto: Vojko Basic / CROPIX

Veli da će Olympiacos danas biti bolji nego protiv Partizana.

- Normalno da ćemo biti bolji, što će sezona odmicati, stalno ćemo se nadograđivati i biti bolji. Stiglo je pet-šest novih igrača, koji su dovedeni kao pojačanja, ja sam također među njima. Svi smo praktički došli nespremni, neki su došli ranije, neki kasnije, neki su konkurirali za utakmicu s Partizanom, neki nisu... Sad će neki konkurirati za prvu utakmicu s Riječanima, neki za drugu.

Kako vi stojite u toj cijeloj priči? Hoćete li možda zaigrati protiv Rijeke?

- Kasno sam počeo pripreme s Fiorentinom, oni su već bili tri tjedna u trenažnom procesu. U Olympiacos sam došao tri dana prije prve utakmice s Partizanom. Prošli tjedan sam odigrao prijateljsku utakmicu, odlično sam se osjećao. Trener je jako zadovoljan. Sad je na njemu hoće li me staviti u sastav protiv Rijeke. Da, postoji mogućnost da zaigram. Trener nam je super, atmosfera je super, želimo žarko igrati Ligu prvaka i čvrsto sam uvjeren da će se to dogoditi, da ćemo proći preko Rijeke - zaključio je Milić.

Linker
25. travanj 2024 23:02