REUTERS/Alkis Konstantinidis / REUTERS
OFENZIVAC IZ BOSANSKE GRADIŠKE

BIVŠI NJEMAČKI REPREZENTATIVAC I OLYMPIACOSOV AS NE DAJE ŠANSE RIJEČANIMA 'Pokazali smo da smo dobri, a naravno da moramo bolje igrati u Ligi prvaka'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 18. kolovoz 2017. 23:21

Čekajući Simona Slugu, dočekali smo i Marka Marina, “desetku” Olympiacosa, igrača u čijem se svakom potezu vidi klasa nekoga tko je u karijeri igrao za Chelsea, Sevillu, s Njemačkom osvojio treće mjesto na Svjetskom prvenstvu 2010. godine.

Ofenzivac iz Bosanske Gradiške bez zadrške se nekoliko minuta stavio na raspolaganje hrvatskim novinarima i podijelio svoje mišljenje o utakmici.

- Baš je bilo sve onako kako smo očekivali. Super smo ušli u utakmicu, ali nismo zabili gol, iako smo imali velike šanse. Znamo da je Rijeka opasna iz kontri, uostalom tako su i postigli pogodak, uz to i cijelo vrijeme bili opasni. Na kraju smo pokazali da smo bolja momčad, malo sretno postigli taj pobjedonosni pogodak u samoj završnici utakmice, ali mislim u konačnici ipak zasluženo - kaže Marin tvrdeći da su prilike Rijeke posljedica otvorene igre njegove momčadi.


All Goals & highlights HD - Olympiacos (Gre...

Ništa još nije gotovo

Imali su ih Bijeli ponešto, najbolju preko Hebera odmah nakon vodećeg pogotka, kasnije i s Mišićem...

- Morali smo igrati otvoreno, mi smo takva ekipa. Znali smo da će Rijeka imati poneku kontru, međutim mi ni nakon što smo primili gol nismo klonuli. Znali smo da možemo zabiti, vjerovali smo u naše kvalitete. Zapravo, bili smo uvjereni da čak i da ne uspijemo zabiti drugi gol da smo u stanju otići u Rijeku po pobjedu. Naravno, sada je puno lakše, bez obzira na to što nas u Rijeci čeka teška utakmica, ali nas zanima samo prolaz.

Složio se bivši njemački reprezentativac i da je pogodak u nadoknadi bitno promijenio okolnosti za uzvratnu utakmicu.

- Osim što će to sada biti drugačija utakmica, nama je bitna pobjeda i za atmosferu. Nije isto ići u Rijeku s remijem ili pobjedom. Mi na Rujevicu odlazimo po pobjedu, nećemo čuvati rezultat. Ne vjerujem ni da će se Rijeka otvoriti, siguran sam da će biti oprezni.

Kaže Marin da Rijeka nije iznenadila njega i suigrače.

- Nisu nas nečim iznenadili. Gledali smo puno njihovih utakmica, čak smo gledali zadnjih pola sata protiv Salzburga u kompletu. Dobro su nas pripremili ljudi iz kluba. Imamo li prostora za napredak? Nismo još ni počeli s našim prvenstvom. Bili smo dobri u otvaranju utakmice, agresivni u duelima, ne kao protiv Partizana kada smo odigrali lošije. Pokazali smo da smo dobra ekipa, a naravno da moramo bolje igrati u Ligi prvaka.

Ovakva formulacija daje naslutiti da Marin sebe i suigrače već vidi u grupnoj fazi, ali ipak se malo korigirao.

- Nije još ništa gotovo, ali uvjeren sam da ćemo se plasirati u skupine Lige prvaka - zaključio je Marko Marin.

Linker
25. travanj 2024 01:53