Franko Andrijašević
 Matija Djanjesic / Hanza Media
INTERVJU ZA SN

BIVŠI RIJEKIN AS PUN OPTIMIZMA UOČI NAJTEŽEG EUROPSKOG ISPITA 'Olympiacos? I Salzburg je bio favorit protiv Rijeke...'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. kolovoz 2017. 19:04

Franka Andrijaševića (26) ulovili smo baš između dva treninga njegova Genta, rekao nam je da malo odmara u klupskom kampu.

- Bogu hvala, sad sam konačno zdrav nakon nekoliko glupih ozljeda. Napokon sve dolazi na svoje... Koje su to glupe ozljede? Pa, kad sam došao ovdje malo me boljelo u trbušnom zidu, valjda od početnih napornih treninga. Onda mi je u jednoj prijateljskoj utakmici nastradao vrat, u jednom duelu došlo je do kontuzije mišića, to je zahtijevalo nekoliko dana odmora. Onda sam se vratio odigrao prvu utakmicu u prvenstvu protiv Saint Truidena, te protiv Altacha u kvalifikacijama za Europsku ligu. Na toj utakmici opet mi je nastradao vrat, čovjek mi je došao iza leđa, udarac je bio jak... Opet sam pauzirao nekoliko dana, da bi sad odigrao zadnju utakmicu u subotu protiv Mechelena, sad je sve u najboljem redu - priča nam Andrijašević.

Nije se našao na popisu izbornika Ante Čačića, pitali smo ga da li se možda čuo s nacionalnim nogometnim šefom na tu temu?

- Ne, nisam se čuo s izbornikom Čačićem, ali nije to ništa neobično, niti prije nisu me baš nešto zvali... Mislim na telefonske pozive, naravno. Ni ovaj put nije bilo drukčije.

Zapravo, bilo je, jer niste dobili pozivnicu za okupljanje pred kvalifikacijske okršaje s Kosovom i Turskom. Jeste li očekivali poziv?

- Gledajte, uvijek očekuješ i nadaš se pozivu u reprezentaciju. Međutim, radi se o odluci izbornika, nemam ja nikakvo pravo to komentirati. Izbornik je taj koji donosi odluke, koji zna koga želi pozvati, tko mu treba u kojem trenutku... Izbornik smatra da su oni koje je pozvao najbolji, to treba poštivati. Naravno, uvijek se može u javnosti razglabati tko je mogao biti pozvan, to nije, ali to nisu priče za mene. Ja cijenim i poštujem svaku odluku izbornika.

Franko nadodaje još nešto...

- Znate da sam ja uvijek poštovao i respektirao odluke trenera. Sjećate se da me neki treneri u mojoj karijeri nisu stavljali u igru, da im nisam bio u sastavu, pa se nisam bunio, nisam ništa govorio, to sam poštivao. Tako je i sada. Svatko ima pravo na svoju odluku, svatko sigurno odlučuje onako kako misli da je najbolje. Ja kao igrač moram to respektirati, to je to. Nemam što više dodati na tu temu.

Dobro, znali smo poznajući Andrijaševića da će otprilike ovako odgovoriti. Jer radi se o zaista rijetko pristojnom, sjajnom mladiću, koji nikad nije podigao ton, koji je uvijek prihvaćao klupska i ona trenerska stajališta. Kad nije igrao u Dinamu, nikad nije komentirao svoj status. Konačno, kad je iz Dinama otišao u Rijeku, u Maksmiru su kazivali: “Ma, jednostavno, nismo ga mogli zadržati, on je toliko korektan i dobar čovjek da smo ga morali pustiti s obzirom da nije bio u prvom planu kod Kranjčara.” Pitamo Franka očekuje li ipak poziv za slijedeća okupljanja reprezentacije?

- Sad sam ovdje u Gentu, trudim se dati svoj maksimum. Svakom igraču je najveći doseg igrati za reprezentaciju. Međutim, najbitnije jest u klubu biti što bolji, te se tako nametnuti treneru u klubu, svima pokazati da ti je tu mjesto. Onda poziv u reprezentaciju stiže kao nagrada za sve ono što si učinio u klubu. Dosta toga sam prošao u nogometnom životu, uvijek sam davao sve od sebe, uvijek ću davati sve od sebe. Nekad će to biti nagrađeno, nekad neće... Ali uvijek ću raditi najbolje što znam i očekivati reprezentativnu pozivnicu. A izbornik će odlučiti hoće li mi je odaslati.

Franko Andrijašević
Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media

Kad smo već pričali s Frankom, pitali smo ga što prognozira danas u sudaru Olympiacosa i Rijeke u Pireju?

- Nisam baš nešto pratio Olympiacos. Znam da su izbacili Partizan. Gledajte, ako svi u Rijeci budu zdravi, a vidim da se vraćaju Vešović i Gavranović, onda držim da bi Rijeka mogla ostvariti dobar rezultat. Glupo je sad prognozirati rezultat, ali bitno je da Rijeka u utakmicu s Olympiacosom uđe s stavom, s mišlju da se može preskočiti tako jak suparnik. Trebaju vjerovati, a kad je tako, onda se može doći do sjajnog rezultata i plasmana u Ligu prvaka. Konačno, i Salzburg je bio favorit protiv Rijeke. Jesu, Rijeka je doživjela dva poraza od Osijeka i Dinama, ali Rijeka je stabilan klub, tamo sve ima glavu i rep. Od igre na travnjaku do svega ostalog. Držim fige svom bivšem klubu - zaključio je Andrijašević.

Linker
19. travanj 2024 12:51