REUTERS
REAKCIJE NAKON UTAKMICE

ČAK JE I 'ZLOČESTI BARCELONIN DEČKO' POKAZAO KAKO BITI GRANDIOZAN U PORAZU 'Juventus je bio bolji u obje utakmice, jednostavno - zaslužili su prolaz'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. travanj 2017. 01:51

Juventus je još jednom na već dobro poznati talijanski način obranio rezultat i plasirao se u polufinale Lige prvaka. Na Nou Campu završilo je 0:0 i to je prvi put nakon čak 21 utakmice da Barca nije dala gol na svom terenu.

"Ovo je mogao proći samo veliki Juventus. Sada smo među četiri najjače momčadi u Europi. U dvije utakmice nismo primili gol protiv sjajne momčadi, ali stvar je u tome da još imamo prostora za napredak. Jako mi se sviđa što ova momčad ima osjećaj odgovornosti. Proslavit ćemo i uživati, ali ovo je još samo jedan korak prema Cardiffu, imamo još posla", rekao je Allegri, dok je jedan od junaka Paulo Dybala naglasio što znači ne primiti gol na Camp Nou.

"Ne primiti gol protiv jedne takve momčadi kao što je Barcelona nije nimalo lako i zato smo jako sretni s našom predstavom večeras. Kad smo zajednički gledali ždrijeb četvrtfinala, svi smo si rekli kako može bilo koja momčad samo ne Barca. Sada ne vidim nikakve velike favorite jer sve četiri momčadi mogu otići do kraja. Vidjet ćemo koga ćemo izvući", rekao je Paulo Dybala.

Razočaranje je zato teško bilo sakriti treneru Barcelone Luisu Enriqueu.

"Imali smo odličan stav i pritiskali smo, ali imali smo i 14 udaraca prema golu, a niti jedan u okvir. Kada bi se brojao stav, želja i voljni moment trebali bi proći, ali danas lopta jednostavno nije htjela u gol koliko god da se mi trudili. Nažalost ona loša utakmica u Torinu nas je izbacila iz natjecanja i zauvijek ću pamtiti taj susret. Teško mi je sažeti ovu sezonu Lige prvaka u par riječi jer sada moram čestitati Juventusu. Mislim da mogu otići do kraja", rekao je pošteno Luis Enrique, a veliki sportski potez 'povukao' je i Barcelonin zločesti dečko, poznat po 'trolanju' suparnika.

"Ovo je težak poraz i on će sasvim sigurno ostaviti traga na nama jer smo i mi samo ljudi. Iamo još jednu veliku utakmicu u nedjelju, ali često smo na Bernabeuu bili odlični i mislim da možemo dobiti bez obzira što u ovom trenutku nikako nismo na našem najvišem nivou. Kada se pogledaju obje utakmice, Juventus je jednostavno bio bolji od nas i zaslužili su proći u polufinale. Želim im sve najbolje i mislim da sada mogu i osvojiti Ligu prvaka", pokazao je Pique da zna biti velik u porazu i na kraju zahvalio najvjernijima.

"Kad sam vidio kako nas je Camp Nou pozdravio nakon večerašnje utakmice, to me je ispunilo ponosom".

Linker
23. travanj 2024 12:36