Getty, JL Ilustracija
ŽDRIJEB LIGE PRVAKA

DINAMO IZVUKAO TEŠKU SKUPINU Mario Mandžukić i Marko Pjaca se vraćaju na Maksimir

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. kolovoz 2016. 13:32

Nogometaši zagrebačkog Dinama igrat će u H skupini Lige prvaka zajedno s Juventusom, Sevillom i Lyonom odlučeno je na ždrijebu u Monte Carlu.

"Modri" će drugu sezonu uzastopce, četvrti put u posljednjih šest sezona te šesti put ukupno igrati u skupinama elitnog razreda europskog nogometa.

Liga prvaka kreće utakmicama 1. kola koje su na rasporedu 13. i 14. rujna, a posljednje 6. kolo je 6. i 7. prosinca. Plasman u osminu finala izborit će dva najbolja kluba iz svake skupine, trećeplasirani sele u Europsku ligu, dok za osvajače četvrtog mjesta završava europska priča.

Naslov prvaka Europe brani Real Madrid, a ove sezone finale će se igrati 3. lipnja u Cardiffu.

Nogometaši Dinama će po šest put u povijesti zaigrati u skupini Lige prvaka, a u dosadašnjih pet nastupa 'modri' su u 30 utakmica u grupnoj fazi ostvarili četiri pobjede, pet puta odigrali neodlučeno i doživjeli 21 poraz uz ukupnu gol-razliku 22-67.

Najuspješniji su bili u svom prvom nastupu u grupnoj fazi koji su izborili pod vodstvom današnjeg trenera Zlatka Kranjčara u sezoni 1998/99. pobijedivši u kvalifikacijama škotski Celtic. Tadašnja Croatia završila je druga u skupini s bodom zaostatka za Olympiacosom, a Kranjčara je na klupi nakon gostujućeg poraza u Portu zamijenio Velimir Zajec koji je u preostale tri utakmice osvojio sedam od mogućih devet bodova.

Godinu dana poslije Dinamo je u skupini s Manchester Unitedom, Marseilleom i Sturmom ostvario jednu pobjedu te na novi trijumf u grupnoj fazi Lige prvaka čekao punih 16 godina i 15 utakmica (13 poraza i dva neodlučena ishod), sve do prošlogodišnje pobjede nad Arsenalom na Maksimiru.

--------------------------------------------------

SKUPINE LIGE PRVAKA

SKUPINA A: PSG, Arsenal, Basel, Ludogorec

SKUPINA B: Benfica, Napoli, Dynamo Kijev, Bešiktaš

SKUPINA C: Barcelona, Manchester City, Borussia M., Celtic

SKUPINA D: Bayern, Atletico Madrid, PSV, Rostov

SKUPINA E: CSKA, Bayer Leverkusen, Tottenham, Monaco

SKUPINA F: Real Madrid, Borussia Dortmund, Sporting L., Legia Varšava

SKUPINA G: Leicester City, Porto, Club Brugge, Kopenhagen

SKUPINA H: Juventus, Sevilla, Lyon, Dinamo Zagreb

Jakosne skupine Lige Prvaka

SKUPINA 1: Real Madrid (Španjolska), Barcelona (Španjolska), Leicester City (Engleska), Bayern Muenchen (Njemačka), Juventus (Italija), Benfica (Portugal), Paris Saint-Germain (Francuska), CSKA Moskva (Rusija)

SKUPINA 2: Atletico Madrid (Španjolska), Borussia Dortmund (Njemačka), Arsenal (Engleska), Manchester City (Engleska) Sevilla (Španjolska), Porto (Portugal), Napoli (Italija), Bayer Leverkusen (Njemačka)

SKUPINA 3: Basel (Švicarska), Tottenham Hotspur (Engleska), Dinamo Kijev (Ukrajina), Lyon (Francuska), PSV Eindhoven (Nizozemska), Sporting (Portugal), Club Brugge (Belgija), Borussia Moenchengladbach (Njemačka)

SKUPINA 4: Celtic (Škotska), Monaco (Francuska), Bešiktaš (Turska), Legia Varšava (Poljska), DINAMO ZAGREB (HRVATSKA), Ludogorec Razgrad (Bugarska), Kopenhagen (Danska), Rostov (Rusija)

--------------------------------------------------

Linker
15. travanj 2024 00:00