Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
NIJE ZA POHVALU

DINAMO RUŠI NEGATIVNE REKORDE LIGE PRVAKA Modri su najlošiji među europskom elitom u nekoliko rubrika

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. listopad 2016. 10:25

Nogometaši Dinama sinoć su na Maksimiru poraženi od Seville s minimalnih 1:0 i tako su pretrpjeli treći poraz u isto toliko nastupa u skupini ove sezone.

Statistika otkriva kako Dinamo protiv Seville nije niti jednom zapucao u okvir Sevillinog gola, a ukupno je uputio pet udaraca. Svakako poražavajući podatak. Nadalje, Modrima se isti slučaj dogodio i u prošlom kolu protiv Juventusa (pobjeda Juventusa 4:0), kada je bez posla ostao i Gianluigi Buffon.

Ukupno je ove sezone hrvatski prvak uputio svega dva udarca u okvir suparničkih vratiju i to protiv Lyona i po tome je najlošiji u Ligi prvaka.

S obzirom na broj udaraca u okvir suparničkog gola ne treba čuditi i da je Dinamo jedina momčad dosad bez postignutog gola uz gol razliku 0:8. Poljska Legia ima lošiju gol razliku 1:13, ali se barem može pohvaliti da je zabila gol Realu, makar i iz jedanaesterca.

Dinamo je na dnu poretka u Ligi prvaka i po ukupnom posjedu lopte (36%), kao i prema broju gledatelja na tribinama. Sinoćnja posjeta protiv Seville od 6000 je, naime, najslabija ove sezone u najelitnijem klupskom nogometnom natjecanju.

Linker
17. travanj 2024 02:28