Marijan Vlak
 REUTERS/Daniel Raunig / REUTERS
RECEPT? MA, KAKAV RECEPT

DINAMOVA LEGENDA VRATILA SE BLIJEDA IZ ITALIJE 'Treba trčati, boriti se... Budimo iskreni, pitanje je imamo li mi kapaciteta za tako nešto...'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. rujan 2016. 20:58

Sportski direktor i asistent u Dinamovu stručnom stožeru Marijan Vlak jučer nam se javio sa Sicilije gdje je gledao utakmicu Palermo - Juventus (0:1). Evo njegovih zapažanja...

- Bila je to utakmica u kojoj je Juventus apsolutno dominirao. Igrali su taman toliko koliko im je bio potrebno za trijumf, imali su dosta prilika. Palermo se iznimno borio, svi su stajali iza lopte, bili su tvrdi i čvrsti, tjelesno su parirali koliko su mogli. Prema naprijed nisu praktički napravili ništa, nisu ugrozili Buffona. Juve je imao pet-šest stopostotnih prilika, ali naš Posavec je briljantno branio, čudesno, on je Palermo držao na životu. Pogodak je bio autogol, lopta Danija Alvesa pogodila je stopera i ušla u mrežu. Do kraja je Juve bez problema održao tih 1:0. S tim da su u zadnjih petnaestak minuta domaćini nešto malo krenuti u napad, ali nisu uspjeli stvoriti priliku - kazao je Vlak.

Je li zapravo takav recept koji je promovirao Palermo, a to znači jaka defenziva, zapravo i putokaz za Dinamo?

- Normalno. Tu je vrlo važno pitanje tjelesnog dijela. Treba mnogo trčati, boriti se... Budimo skroz iskreni, upitno je imamo li mi u tom dijelu imamo kapacitete za suprotstaviti se Juventusu. Logično da naš model igre u utorak mora biti takav, stati iza i čekati nekakvu kontru ili polukontru. Moramo napraviti dobar blok otraga, na taj način zatvoriti rupe.

Kako je Palermo uspio “zatvoriti” Mandžukića i Higuaina? Mislite li da će Allegri s njima dvojicom krenuti i protiv Dinama?

- Teško je to kazati. Juveu nije igrao Dybala, nije igrao Pjaca... Kad vidite njihova 22 igrača u zapisniku, ne znate koji je bolji od kojega. Praktički je svejedno igra li Mandžukić, Higuain, Dybala ili Pjaca. Recimo, Chiellini je ušao u zadnjih pet minuta, Dybala nije ušao, Pjaca se zagrijavao, također nije participirao.

Vlak će ipak kazati...

- Držim da Allegri neće previše rotirati, njemu je utakmica protiv Dinama bitna za daljnji tijek Lige prvaka.

Linker
23. travanj 2024 17:20